Recensie: 10 truths en een dare – Ashley Elston

Recensie: 10 truths en een dare – Ashley Elston

Olivia staat op het punt om als beste van haar klas af te studeren, wanneer ze tot haar schrik ontdekt dat ze een onderdeel van haar studie nog niet heeft afgerond en nog maar één week heeft om dit voor elkaar te krijgen. En dat allemaal door een niet ondertekend formulier…

Vrijwilligerswerk bij een plaatselijk golftoernooi zou haar uit de brand moeten helpen, maar dan moet ze er wel voor zorgen dat haar grote nieuwsgierige familie er niet achter komt. Dat blijkt nog een hele uitdaging, want haar moeder kan iedere stap volgen met een tracking app op haar telefoon. Gelukkig kunnen haar vrienden Sophie, Charlie en Wes haar helpen dit geheim te bewaren. Nu kan er niets meer misgaan, toch? Of schoppen de golfers en die knappe, maar vooral onbereikbare jongen toch haar hele plan in de war?

“Vertel alsjeblieft aan niemand dat ik hier ben! Als je zegt dat je mij hebt gezien, maak ik je af. Ik ben Olivia niet, maar ik word wel vaker voor haar aangezien!”

Ashley Elston, 10 truths en een dare

Characters 10 truths en een dare vertelt het verhaal van Olivia. Olivia is geen onbekende, want men kan haar kennen als bijfiguur uit 10 blind dates. Binnenkort ontvangt Olivia haar diploma, maar plotseling ontdekt Olivia dat ze nog een onderdeel moet afronden. Ze schiet helemaal in de stress, en daarnaast wil ze niet dat haar ouders (en de rest van de familie) erachter komt. Gelukkig willen haar vrienden Olivia wel helpen. Maar Olivia begint het met de dag moeilijker te vinden. Desondanks is er wel een knappe jongen die haar aandacht vraagt. Maar dan maakt Olivia een fout die alles op z’n kop zet. En ook daar heeft Olivia het ontzettend moeilijk mee.

Atmosphere – In 10 truths en een dare hangt een gespannen sfeer, mede omdat Olivia niet gesnapt wil worden door haar ouders. En daarnaast is er ook nog de spanning of Olivia wel haar diploma gaat behalen. Daarnaast hangt er ook nog een romantisch sfeer, omdat Olivia tijdens het golftoernooi wel een hele knappe jongen tegenkomt.

Writing – Ashley Elston heeft 10 truths en een dare op een fijne en vlotte manier geschreven. Doordat er nu vanuit het perspectief van Olivia wordt verteld, leer je de personages van 10 blind dates op een andere manier kennen. Daarnaast heeft Ashley Elston het weer voor elkaar gekregen dat de chaotische familie voor veel vrolijkheid zorgt.

Plot – Vanaf de eerste bladzijdes word je meegenomen in de verontrusting en de spanning van Olivia of ze nu wel haar diploma gaat behalen. Behalve een paar domme acties van Olivia en het gek houden van Olivia’s ouders, gebeurt er vrij weinig in 10 truths en een dare.

Intrigue – Zoals eerder genoegd, vinden er vrij weinig bijzondere gebeurtenissen plaats in 10 truths en een dare. Maar juist door de personages, waaronder Olivia en haar vrienden, blijft 10 truths en een dare intrigeren.

Logic – De gebeurtenissen in 10 truths en een dare zijn absoluut logisch. Daarnaast passen sommige acties echt bij de karakter van Olivia.

Enjoyment – Al met al is 10 truths en een dare een heerlijk boek om tussendoor te lezen. Qua gebeurtenissen in 10 truths en een dare gebeurt er vrij weinig in vergelijking met 10 blind dates. Desondanks heb ik wel enorm genoten van 10 truths en een dare.

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: 10 truths en een dare

Auteur: Ashley Elston

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 238

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000376407

Beoordeling: 3/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: 10 truths en een dare – Ashley Elston

Geef een reactie