Recensie: Wat als dit het is – Becky Albertalli & Adam Silvera

Recensie: Wat als dit het is – Becky Albertalli & Adam Silvera

Arthur hoopt na het behalen van zijn diploma, om te mogen studeren aan de universiteit. Om toe te worden gelaten op de universiteit, moeten jongeren veel activiteiten ondernemen om hun CV interessant te laten lijken. Arthur heeft ervoor gekozen om bij zijn moeder op kantoor stage te gaan lopen in de zomervakantie. Hij begint hier vol enthousiasme aan, aangezien het kantoor zich in New York bevindt. Maar Arthur komt er ook achter dat het leven in New York niet alleen maar positief is.

Arthur wordt naar het postkantoor gestuurd. Eenmaal daar komt hij Ben tegen. Ben brengt een doos vol spullen van zijn ex weg. Arthur kan zijn blik niet van Ben afhouden, en stapt op hem af. In het korte gesprek dat volgt, komt al gauw naar voren dat ze beide op jongens vallen. Ondertussen komt er een fanfare het postkantoor binnen, en begint er een flashmob. Wanneer Arthur zich weer naar Ben omdraait, is Ben verdwenen.

Arthur kan Ben maar niet uit zijn hoofd zetten. Om Ben te kunnen vinden in New York, vraagt hij zijn collega’s te hulp. Ondertussen moet Ben ook bekennen dat Arthur een goede indruk op hem heeft achtergelaten. Beide jongens zijn een manier aan het verzinnen om elkaar weer te vinden, zonder dat ze echt veel van elkaar weten. Daarnaast is New York enorm, dus gaat het ze lukken om elkaar weer te vinden?

Recensie Wat als dit het is

De cover van Wat als dit het is beschrijft het begin van het boek en laat zien hoe de hoofdpersonages Arthur en Ben eruitzien. Daarnaast zie je meteen dat Wat als dit het is is geschreven door twee auteurs. Becky Albertalli heeft de hoofdstukken geschreven van Arthur en Adam Silvera heeft de hoofdstukken geschreven van Ben. Doordat Wat als dit het is is geschreven door twee auteurs, heb je twee verschillende, maar wel fijne en vlotte, schrijfstijlen. Mede door de verschillende schrijfstijlen, krijg je als lezer het gevoel dat het echt twee heel verschillende personages zijn.

Wat als dit het is begint zoals meer verhalen met een onbereikbare liefde. Deze keer is de onbereikbare liefde niet een persoon wie al bezet is of op een hogere rangorde staat, maar een liefde die onvindbaar is in het grote New York.

Door de verschillende schrijfstijlen en de personages is Wat als dit het is een realistisch verhaal. Het zou maar zo een waargebeurd verhaal kunnen zijn, die ergens in de wereld heeft plaatsgevonden.


40506571

Titel: Wat als dit het is

Auteur: Becky Albertalli & Adam Silvera

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 336

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463491297

Beoordeling: 4/5 sterren

4 gedachten over “Recensie: Wat als dit het is – Becky Albertalli & Adam Silvera

  1. Na het lezen van je recensie twijfel ik toch om het boek te lezen. Ik vond Leah Burke zo tegenvallen dat ik een beetje bang ben voor andere boeken van Becky Albertalli.

    1. Ik vind de schrijfstijl van Becky geweldig. Maar als je idd Leah Burke vind tegenvallen weet ik niet of je dit boek geweldig zult vinden. Daarnaast vind ik de afwisseling van de schrijfstijlen tussen Becky en Adam wel geweldig.

Geef een reactie