Recensie: Voorlopers (Voorlopers #1) – Mirjam Hildebrand

Recensie: Voorlopers (Voorlopers #1) – Mirjam Hildebrand

Emma, een vijftienjarig meisje, voelt dat ze anders is dan andere mensen. Zo kan ze weten waar haar tweejarige broertje last van heeft en kan een andere jonge uit het dorp de wereld vanuit haar ogen bekijken. Op een gegeven moment komt Philana langs. Zij vertelt dat ze Emma’s vader kent. Hij blijkt deel uit te maken van een groep mensen die zich Voorlopers hebben genoemd. Philana geeft Emma de keus om met haar mee te reizen naar Frankrijk, waar de Voorlopers zich hebben gevestigd. Emma besluit om mee te reizen. Wanneer ze daar aankomt, ontdekt ze veel nieuwe feiten en ze komt meer te weten over haar leven.


Emma is een vijftienjarig meisje met bijzondere ‘gaven’. Na het lezen van de eerste paar bladzijdes, wist je meteen dat dit niet een boek is waar er onderhand al honderden van zijn. Vanaf de eerste bladzijde word je meegenomen in de ontdekkingstocht van Emma. Ze weet dat ze meer hoort en voelt dan andere mensen, maar waar dit precies vandaan komt en of er nog meer mensen zoals haar zijn, dat weet ze niet. Totdat ze Philana ontmoet. Een meisje met een paarse gloed, dat zegt dat ze de vader van Emma kent. Uiteindelijk besluit Emma om met Philana mee af te reizen naar Frankrijk, waar ze de Voorlopers ontmoet. Is Emma een Voorloper?

Je leest het verhaal voornamelijk vanuit het perspectief van Emma. Je leert haar eerst kennen als een meisje dat naar de middelbare school gaat en samen woont met haar moeder en haar kleine broertje. Waarna je samen met haar de wereld van de Voorlopers ontdekt.

Het verhaal is niet meteen spannend, maar wel zeer interessant. Je wilt graag weten wat Emma precies is en wat ze allemaal precies kan. Het verhaal wordt steeds interessanter en merkwaardiger. Ondertussen probeer je zelf ook verbanden te leggen, maar der komen steeds verrassende feiten boven water.

Recensie Voorlopers

Als eerste vallen drie personen op die op de cover staan. Na het lezen van het verhaal kan ik twee meiden plaatsen, maar voor mij is niet helemaal duidelijk wie de jongen precies is. Zo zijn er wel een aantal vermoedens. Daarnaast staat er op de cover ook een groep die bij een kampvuur zitten. Waar dit naar verwijst, wordt duidelijk na het lezen van het verhaal.

Het is een mooi boek, dat simpel geschreven is, met een mooi opbouwend verhaal. Het einde had ik niet zien aankomen, maar nu ben ik wel erg benieuwd naar het volgende deel: De kracht van velen!


Titel: VoorlopersVoorlopers
Auteur: Mirjam Hildebrand
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Kluitman
Bladzijdes: 264
Bindwijze: Hardcover
ISBN: 9789020654578
Beoordeling: 4/5 sterren

3 gedachten over “Recensie: Voorlopers (Voorlopers #1) – Mirjam Hildebrand

  1. Klinkt als een apart verhaal!
    Het trekt me niet gelijk maar ik ga hem wel op mijn lijstje zetten voor als ik een keer in de mood ben voor een ander soort verhaal:).

Geef een reactie