Recensie: Vervloekt (Beautiful Creatures #2) – Kami Garcia & Margaret Stohl

Recensie: Vervloekt (Beautiful Creatures #2) – Kami Garcia & Margaret Stohl

Op de zestiende verjaardag van Lena hebben diverse gebeurtenissen plaatsgevonden. Bij één van deze gebeurtenissen, is een geliefde overleden. Daarnaast waren andere geliefden van Ethan en Lena in gevaar.

Na al deze gevaarlijke gebeurtenissen, probeert Ethan zijn leven weer op te pakken, ook al weet hij dat het nooit zal worden zoals het ooit is geweest. Daarnaast hoopt hij ook dat Lena haar leven weer kan oppakken, hoewel dat niet makkelijk gaat worden.

Uiteindelijk heeft Lena veel meer moeite om haar leven op te pakken, dan Ethan had verwacht. Daarnaast wordt Lena zelfs afstandelijk en daar heeft Ethan veel moeite mee. Hij doet er alles aan om zijn Lena weer terug te krijgen. Gaat het hem lukken?

“In het Licht huist Duisternis en in Duister huist Licht.”

Kami Garcia & Margaret Stohl, Vervloekt

De schrijfstijl van Kami Garcia & Margaret Stohl is zeer eenvoudig. Lange hoofdstukken worden afgewisseld met korte hoofdstukken. In Beautiful Creatures waren er allemaal maar lange hoofdstukken. Door de afwisselingen lees je sneller door het boek heen. Daarnaast wordt het verhaal vertelt vanuit het perspectief van een mannelijke hoofdpersonages, wat niet vaak voorkomt.

Omdat in Beautiful Creatures de families van Ethan en Lena zijn geïntroduceerd, weet je nu de relaties van de personages onderling. Dit heeft als voordeel dat je hierdoor sneller de links tussen personages kunt leggen.

De hoofdpersonages Ethan en Lena zijn niet meer de personages van Beautiful Creatures. Door de gebeurtenissen zijn ze volwassener geworden en Lena in zichzelf gekeerd.

Het slot van Vervloekt was indrukwekkend en had net zoals Beautiful Creatures spanning, avontuur en onaangekondigde wendingen. Daarnaast kwamen diverse geheimen onverwacht naar boven.

Hoewel Vervloekt zich afspeelt in een ingewikkelde wereld, waar niet iedereen is wat hij/zij lijkt, leer je steeds meer over de bijzondere wereld kennen. De geheimen die ze verbergen, de spanning die het met zich meebrengt en de avontuur die Ethan en Lena daarvoor moeten begaan.


Titel: Vervloekt

Auteur: Kami Garcia & Margaret Stohl

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: the House of Books

Bladzijdes: 496

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789044341201

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Vervloekt (Beautiful Creatures #2) – Kami Garcia & Margaret Stohl

Geef een reactie