Recensie: Thuis (The 100 #3) – Kass Morgan

Recensie: Thuis (The 100 #3) – Kass Morgan

Als alle transportschepen vol zitten, gaan ze onderweg naar de aarde. De achtergebleven bewoners op het ruimteschip, zijn ten dode opgeschreven. Op het nippertje is het Glass, haar moeder en Luke gelukt om een plek op een transportscheep te bemachtigen. Desondanks alle geluk, redden ze het niet om alle drie levend op de aarde te landen.

Het lukt de transportschepen niet om normaal op aarde te landen, ze storten neer. De jongeren die al op aarde zijn, zien ze aankomen en merken dat de transportschepen geen vaart minderen. In eerste instantie twijfelen de jongeren om naar de plek der onheils te gaan, aangezien het gevaarlijk is om door het bos te gaan. Toch besluiten ze om de gewonden te gaan helpen. Clarke leidt deze reddingsoperatie, waarbij de overlevenden naar het kamp worden gebracht. Daar worden de nieuwe bewoners behandeld en krijgen ze te eten.

Vicekanselier Rhodes heeft ook in een van de transportschepen gezeten. Vanaf het eerste moment op aarde wil hij dezelfde regels gaan hanteren als in de ruimte, waardoor het kamp weer net lijkt op de plek in de ruimte. Daarentegen wil Clarke graag op zoek naar haar ouders, maar ze wil de gewonden ook niet aan hun lot overlaten. Tevens Bellamy wil uit het kamp vertrekken, aangezien hij bang is dat Rhodes hem alsnog wil bestraffen. Ook Wells heeft geen fijn gevoel bij Rhodes. Clarke, Bellamy en Wells moeten een keuze gaan maken: willen ze weer in een strak regiem wonen of gaan ze hun eigen weg met vrijheden?

“Dit is ons land, onze planeet, en nu is het moment om te besluiten hoeveel we willen riskeren om die te beschermen.”

Kass Morgan, Thuis

Thuis wordt verteld vanuit het perspectief van Clarke, Bellamy, Wells en Glass. Allemaal hebben ze hun eigen redeneringen, gedachtes en emoties. Waardoor gebeurtenissen vanuit verschillende kanten wordt belicht. Ook krijgen deze jongeren te maken met keuzes, die je op die leeftijd eigenlijk niet hoort te maken. Daarnaast leren ze ook hoe ze hun mannetje moeten staan, en keuzes van andere moeten respecteren.

Waar De 100 een inleidende verhaal was, is Thuis een afsluitend verhaal. Ook bevinden er in Thuis veel spannende en actievolle gebeurtenissen in. Die ook nog eens elkaar in een rap tempo opvolgen. Hierdoor vlieg je door het boek heen. Daarnaast wordt het verhaal nog niet helemaal afgesloten, waardoor je met vragen in je hoofd achterblijft. Gelukkig heeft Kass Morgan ook besloten om een vierde deel te schrijven. Hopelijk kunnen die al mijn vragen beantwoorden.

Spanning, actie, liefde, verdriet, maar ook mysterie en verrassing zijn kenmerkende woorden voor Thuis. Der moeten veel levensbeslissende keuzes worden gemaakt, en ook keuzes die je zelf hoopt nooit te hoeven maken!


Titel: Thuis

Auteur: Kass Morgan

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 304

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789020679823

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Thuis (The 100 #3) – Kass Morgan

Geef een reactie