Recensie: #SweetSixteen – Marlies Slegers

Recensie: #SweetSixteen – Marlies Slegers

Het leven van de 16-jarige Meghan Oliviera is geweldig. Online kennen duizenden fans haar als #SweetSixteen. Meghan filmt en deelt alles wat haar bezighoudt. Dankzij haar sponsors krijgt ze de nieuwste make-up en mag ze naar hippe feestjes. Zij en haar volgers kunnen er geen genoeg van krijgen! Maar na een verkeersongeluk gaat er ineens van alles mis. Niet al haar volgers blijken het beste met haar voor te hebben en ook haar eigen vrienden blijken niet te zijn wie ze dacht. Meghan raakt de regie kwijt en weet niet meer wie ze kan vertrouwen. Maar stoppen met vloggen is geen optie…


Meghan heeft een Instagram, Facebook en Youtube-account met duizenden volgers. Op deze sociale media laat ze alle gebeurtenissen van haar dagelijkse leven zien. Meestal zijn dit alleen de mooie momenten. Met het maken van de vlogs ontvangt Meghan geld en de nieuwste make-up die ze moet promoten. Meghan heeft het regie stevig in eigen handen, totdat ze betrokken raakt bij een verkeersongeluk.

Meghan is onderweg naar school, totdat ze uitwijkt en wordt aangereden door een jongen Leroy. Wanneer Leroy van de schrik is bekomen, gaat hij naar Meghan toe, maar hij heeft geen idee wie zij is. Gelukkig is alles goed met Meghan, maar ze moet wachten tot haar vriend Ruben haar komt ophalen. Ondertussen raken Leroy en Meghan aan de praat. Als Ruben Meghan met een andere jongen ziet praten, wordt hij meteen jaloers. Maar hij is niet de enige in de omgeving van Meghan die jaloers op haar is. Meghan’s vriendin Sacha is stiekem ook jaloers op het leven van Meghan. Aangezien Meghan de nieuwste make-up krijgt en zelfs naar hippe feestjes mag. Vanaf het moment dat Ruben in het leven van Meghan kwam, werd Sacha een beetje aan de kant geschoven. Maar daar gaat ze wraak opnemen.

Na het verkeersongeluk raakt Meghan de regie kwijt. Ruben en Sacha blijken allebei geheimen voor haar te hebben, waardoor ze al haar vrienden kwijtraakt. Daarnaast blijkt er nog een jongen te zijn wie haar stalkt. Maar na alle drama ontmoet ze een nieuwe vriendin en bij haar kan ze alle zorgen kwijt. Maar is iedereen wel te vertrouwen?

Recensie #SweetSixteen

De wereld van een bekende vlogger is niet altijd allemaal maar positief. Veel mensen kennen jouw, waardoor je als snel wordt herkend. Iedereen weet alles van je: ze weten op welk feestje je was, wat je droeg, waar je naar school toegaat, enz. Maar ondertussen dromen veel jongeren om een bekende vlogger te zijn.

#SweetSixteen is een boek waarin een duidelijke boodschap wordt verteld. De wereld achter het vloggen heeft zowel positieve als negatieve dingen. Als vlogger wordt er veel van je gevraagd. Je moet namelijk op bepaalde tijden een vlog uitbrengen en daarnaast moet je van de sponsoren vaak hun producten promoten. En vaak hebben sponsoren daar ook nog een mening over hoe dat moet. Daarnaast weten de volgers alles van de vlogger, maar als vlogger weet je niest over je volgers. Ook zie je in #SweetSixteen de problemen waarmee bijna alle tieners kampen. Met #SweetSixteen krijg je een kijk in de bijzondere en zware wereld van een vlogger.

Door de fijne schrijfstijl en korte hoofdstukken, vlieg je door het boek heen. Daarnaast wil je weten op wie de persoon is die Meghan wat wil aandoen. Een ding verklap ik, het is niet degene die je denkt dat het is.

#SweetSixteen is een kort verhaal met een krachtige boodschap! Je leert zowel de positieve als de negatieve dingen achter het vloggen kennen.

Kluitman bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


42850882

Titel: #SweetSixteen

Auteur: Marlies Slegers

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Kluitman

Bladzijdes: 96

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789020654646

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: #SweetSixteen – Marlies Slegers

Geef een reactie