Recensie: Showstopper (Showstopper #1) – Hayley Barker

Recensie: Showstopper (Showstopper #1) – Hayley Barker

Koorddanseres Hoshiko is de sterattractie van de gevaarlijkste Circus van
Engeland. In dit Circus moeten kinderen (Droesems) optreden met gevaar voor
eigen leven. De elite (Zuivere) zijn dol op de show. Hoe meer doden er val-
len, hoe beter.
Wanneer Ben (zoon van een machtige minister) het voor elkaar krijgt om naar
het Circus te mogen, wordt hij verliefd op Hoshiko. Kan Ben haar helpen
ontsnappen uit het Circus? En heeft hij het lef om het systeem aan te kla-
gen (wat zijn moeder in stand houdt)?

Wauw! Wat een indrukkend en geweldig boek. Vanaf het begin word je meegenomen in de wereld van Ben en Hoshiko. Hoewel ze beide zeer verschillend zijn, hebben ze ook veel dingen gemeen en strijden ze voor hun rechten.

Door de makkelijke en fijne schrijfstijl lees je het boek zo uit. De hoofdstukken zijn namelijk kort en je leest per hoofdstuk wisselend vanuit het perspectief van een van de hoofdpersonages Ben of Hoshiko. Door deze wisselingen zit er af en toe overlap in het verhaal, maar dit is totaal niet storend. Je leert hierdoor de personages alleen maar beter kennen.

Recensie Showstopper

Vanaf het begin word je meegenomen in de verschillende levensstijlen van Ben en Hoshiko. Ben heeft het goed en kan eigenlijk alles krijgen wat hij wil. Terwijl Hoshiko in armoede leeft en zichzelf moet proberen in leven te houden. Hoewel beide personages zeer verschillend zijn, ga je echt van deze personages houden (en veel andere personages ga je haten!).

De cover van Showstopper is geweldig en valt meteen op. Na het lezen van het verhaal krijgen de details echt betekenis, waardoor de cover steeds bijzonderder wordt. Tevens worden de hoofdstukken mooi versierd. Wanneer je een hoofdstuk leest uit het perspectief van Hoshiko, zie je een koorddanseres. Bij de hoofdstukken vanuit het perspectief van Ben, zie je een jongen boven op een berg staan.

Het ontmoeten van Hayley Barker in Utrecht tijdens het YALFU was geweldig. Ze vertelde zelfs dat de Nederlandse vertaling een scene meer heeft dan de Engelse. Dit was een fout van haar doordat ze aan het ‘knippen en plakken’ is geweest en dus in de Engelse vertaling een scene is vergeten terug te plaatsen. Ook is de Nederlandse vertaling eerder uitgekomen dan de oorspronkelijke. Dit is dan ook echt een rede om Showstopper in het Nederlands te gaan lezen! Daarnaast kan ik niet wachten op het vervolg!

Showstopper handtekening

Showstopper

Titel: Showstopper

Auteur: Hayley Barker

Genre: Young Adult

Uitgeverij: De Fontein

Bladzijdes: 416

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789026143809

Beoordeling: 5/5 sterren

3 gedachten over “Recensie: Showstopper (Showstopper #1) – Hayley Barker

Geef een reactie