Recensie: Romeo & Julia – Tiny Fisscher

Recensie: Romeo & Julia – Tiny Fisscher

Twee rivaliserende families: de Capuletti’s en de Montecchi’s. Er is iets gebeurd, in het verre verleden, waardoor ze elkaars bloed wel kunnen drinken. Hoe de vete is ontstaan weet niemand meer, maar toch laait de haat telkens opnieuw op.

En dan zul je maar geboren zijn als Romeo Montecchi en Julia Capuletti en hopeloos verliefd op elkaar worden. Liefde op het eerste gezicht, die uitgroeit tot een alles verterende liefde waarvoor je bereid bent te sterven…

‘De maan lijkt meteen te verbleken, jaloers op die zon die haar stralende licht over het balkon uitwaaiert.’

Tiny Fisscher, Romeo & Julia

Tiny Fisscher heeft van Romeo & Julia een toegankelijk verhaal voor jong publiek gemaakt. De hertelling is makkelijk te lezen en te begrijpen. Oorspronkelijk was het verhaal een toneelstuk in rijm, maar Tiny Fisscher heeft er een mooi romanversie van gemaakt.

Ooit heb ikzelf wel van het verhaal gehoord, maar ondanks de toneelstukken films die ik heb gezien, heb ik nooit het verhaal in boekvorm door de moeilijke taal durven lezen. Mocht je hetzelfde ervaren, dan kan ik iedereen aanraden om Romeo & Julia herteld door Tiny Fisscher te lezen, want ik heb er echt van genoten.

De liefde tussen Romeo en Julia is een echte instalove. Ook is de liefde oprecht, en doen beiden er alles aan om deze liefde in stand te houden ondanks de geschiedenis tussen beide families. Tevens zijn ze bereid om voor elkaar te sterven in naam van de liefde.

Deze geweldige hertelling van Romeo & Julia bevat ook geweldige mooie illustraties. Deze illustraties zijn ook nog eens van toegevoegde waarde aan het bijzonder verhaal.

Romeo & Julia is een hertelling van het oorspronkelijke verhaal en bevat mooie illustraties. Ook is Romeo & Julia zo geschreven, dat het makkelijke te lezen en te begrijpen valt en dus toegankelijker wordt voor veel jongeren die aan dit verhaal willen proeven.


Titel: Romeo & Julia

Auteur: Tiny Fisscher

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 168

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463492508

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

3 gedachten over “Recensie: Romeo & Julia – Tiny Fisscher

Geef een reactie