Recensie: Rijk van licht en sterrenstof (Lara Polaris #3) – S. Christina

Recensie: Rijk van licht en sterrenstof (Lara Polaris #3) – S. Christina

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Na de Nacht van Walgraaf is er complete chaos uitgebroken in Solvenia. In het puin van de oorlog staan heksen en Lozen verder uit elkaar dan ooit. Lara wordt tot haar schrik benoemd tot rijksbestuurder en krijgt de onmogelijke taak om het land weer op te bouwen. Maar ondertussen speelt de duistere heks Kalyna haar eigen spel.

Lara zal voor de laatste keer de strijd aan moeten gaan. Maar om Kalyna te stoppen zal ze meer moeten opofferen dan haar lief is.

“Maar de roos vervaagde en veranderde in een fonkelende ster in het duister, die langzaam doofde.”

S. Christina, Rijk van licht en sterrenstof

Personages (Characters) Rijk van licht en sterrenstof vertelt het verhaal van Lara. Ondanks haar jonge leeftijd wordt Lara benoemd tot rijksbestuurder en is zij verantwoordelijk voor de heropbouw. Echter, dit kan alleen als er vrede is tussen de heksen en de Lozen. Maar ondertussen moet Lara ook strijden tegen haar eigen familie, want Kalyna is een familielid. Steeds beetje bij beetje probeert Lara informatie te vergaren over Kalyna, en dan voornamelijk over hoe haar te verslaan. Maar tegelijkertijd merkt Lara dat het moeilijk is om verschillende ballen hoog te houden. Ze moet het volk tevreden houden en tegelijkertijd moet ze Kalyna verslaan.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Rijk van licht en sterrenstof is spannend en geheimzinnig. De spanning komt van het feit dat Lara er alles aan doet om haar volk te vrede te stellen ondanks de tegenstand. Tegelijkertijd is het spannend op de manier hoe ze Kalyna moet zien te verslaan, aangezien dit niet zonder gevaar verloopt. De geheimzinnige sfeer komt omdat er weinig bekend is over de manier om Kalyna te verslaan en wat Kalyna stiekem probeert te bereiken.

Schrijfstijl (Writing) – S. Christina heeft Rijk van licht en sterrenstof op een vlotte manier geschreven. De lengtes van de hoofdstukken zorgen daarbij ook dat Rijk van licht en sterrenstof makkelijk wegleest. Echter, ditmaal bleef Lara als personage erg oppervlakkig.

Plot (Plot) Rijk van licht en sterrenstof begint eigenlijk vrij oppervlakkig. Oftewel er gebeurt vrijwel niets. Je wordt alleen meegenomen in het leven van Lara die opeens als rijksbestuurder moet functioneren. En daarbij komen we voornamelijk wat meer te weten over Kalyna. Pas tegen het einde van Rijk van licht en sterrenstof vinden de  spannende gebeurtenissen plaats waar je eigenlijk al het hele verhaal op zit te wachten.

Intrige (Intrigue) Rijk van licht en sterrenstof is een minder intrigerend verhaal dan de twee eerdere delen in de Lara Polaris serie. Dit komt voornamelijk omdat er eigenlijk in het begin van Rijk van licht en sterrenstof geen spannende gebeurtenissen plaatsvinden. Pas richting het einde van Rijk van licht en sterrenstof wordt het echt spannend en avontuurlijk. Echter, je krijgt wel weer genoeg nieuwe informatie, voornamelijk over Kalyna, waardoor je toch wel blijft doorlezen.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Rijk van licht en sterrenstof zijn voor een fantasie verhaal logisch. De avontuurlijke en spannende gebeurtenissen vinden echter pas richting het einde van Rijk van licht en sterrenstof plaats. Maar de meer informatievere gebeurtenissen vinden door het gehele verhaal plaats.

Amusement (Enjoymnet) Rijk van licht en sterrenstof is het slotdeel van de Lara Polaris serie. De spannende en avontuurlijke gebeurtenissen vinden echter pas op het einde van Rijk van licht en sterrenstof plaats. Terwijl er vooral veel informatieve gebeurtenissen plaatsvinden gedurende het gehele verhaal, waardoor je voornamelijk meer te weten komt over Kalyna en wat Lara moet gaan doen om haar te verslaan. En dan vooral op welke manier en met welke gevaren.

S. Christina bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Rijk van licht en sterrenstof

Auteur: S. Christina

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Rebel Books

Bladzijdes: 287

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789083085098

Beoordeling: 3/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Rijk van licht en sterrenstof (Lara Polaris #3) – S. Christina

Geef een reactie