Recensie: Onvergetelijk (The Darkest Minds #2) – Alexandra Bracken

Recensie: Onvergetelijk (The Darkest Minds #2) – Alexandra Bracken

Wanneer Ruby een verontrustend geheim te horen krijgt, begint ze aan haar gevaarlijkste missie: ze moet de Kinderalliantie verlaten en alleen verder trekken. Cruciale informatie over de ziekte die Ruby en de anderen heeft gemaakt tot wat ze nu zijn, heeft alle vernietigingspogingen overleefd. De waarheid ligt slechts op één plaats opgeslagen: een flashdrive in de handen van Liam Stewart, de jongen met wie Ruby ooit verder wilde en die haar heeft laten vallen als een baksteen.

Als ze wanhopig wetteloos het land doorkruist om Liam te vinden en antwoorden te krijgen op een catastrofale situatie, wordt ze heen en weer geslingerd tussen oude vrienden en haar belofte aan de Alliantie. Ruby zal alles doen om de mensen van wie ze houdt te beschermen. Maar wat als het winnen van de oorlog betekent dat ze zichzelf voorgoed kwijtraakt?


Na het lezen van het eerste deel De Overlevenden wilde je verder lezen. Dus is het volgende deel Onvergetelijk aan de beurt. Onvergetelijk gaat verder nadat Ruby bij de Kinderalliantie terecht is gekomen. Ruby zit hier al een aantal weken en heeft al diverse trainingen gevolgd. Daarnaast mag ze mee op missies. Tussen de eerste twee delen zit een periode dat niet wordt beschreven. Dit is aan het begin van Onvergetelijk een beetje verwarrend. Misschien was het handiger geweest om een kleine samenvatting over het vorige boek te geven.

Naarmate je verder leest wordt Onvergetelijk net zo spannend als De Overlevenden. Er is veel actie en Ruby moet zelfs voor haar leven vechten. Maar in je achterhoofd blijf je malen met de vraag, wat er nu precies met Liam is gebeurd. Is hij uit zichzelf weggelopen of is er iets gebeurd? Wanneer Ruby oude bekende tegenkomt, kom je steeds meer te weten over waarom Liam niet bij Ruby is.

Door de schrijfstijl is dit boek goed te volgen. De gebeurtenissen wordt grondig tot zelfs in de details beschreven. Daardoor heb je het gevoel dat zelf het verhaal beleefd.

Recensie Onvergetelijk

Ook dit deel heeft een bijzondere cover, met veel details. Op de voorgrond staat Ruby, meet een Psi-teken. Daarachter staan barakken, die zich op een oud vliegtuigveld bevinden. Al deze elementen krijgen na het lezen van Onvergetelijk echt een betekenis. Zelfs de titel wordt dan duidelijk.

Hoewel de eerste paar hoofdstukken een beetje verwarrend waren, was Onvergetelijk een spannend en bijzonder boek. Er zijn veel verschillende gebeurtenissen gaande, er wordt gevochten voor het leven en je weet gewoon niet meer wie je kunt vertrouwen. Wie vertelt nu de waarheid? Het einde bracht weer vele vragen naar boven, waardoor je meteen Een onzeker licht wilt gaan lezen.


Titel: Onvergetelijk37767127
Auteur: Alexandra Bracken
Genre: Young Adult, Fantasy
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Bladzijdes: 448
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789045215556
Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Onvergetelijk (The Darkest Minds #2) – Alexandra Bracken

Geef een reactie