Recensie: Naar bed, naar bed (Helen Grace #5) – M.J. Arlidge

Recensie: Naar bed, naar bed (Helen Grace #5) – M.J. Arlidge

Helen Grace heeft al heel wat persoonlijke tragedies meegemaakt, maar als een bekende van haar dood in een nachtclub wordt gevonden, komt haar leven volledig op zijn kop te staan. Ze vertelt niemand over haar connectie met het slachtoffer en werkt als een bezetene om de dader te vinden.

Als er een tweede slachtoffer valt, kan Helen geen kant meer op en zal ze een keuze moeten maken. Vertelt ze over haar privéleven of besluit ze te liegen om zelf geen verdachte te worden?


In eerste instantie weet je als lezer niet wie de slachtoffers zijn. Wanneer dat wel duidelijk wordt, weet je meteen wat de relatie is tussen de slachtoffers en Helen Grace. Maar het belangrijkste is dat je weet waarom Helen een besluit moet nemen of ze haar privéleven bloot gaat geven. Uit eerdere delen van deze serie maak je al kennis met de slachtoffers, maar desondanks wordt er nog een keer in een paar zinnen duidelijk gemaakt wat de onderlinge relatie is met Helen.

Net als de andere delen wordt het verhaal vertelt vanuit het perspectief van de verschillende personages. Zo lees je onder andere vanuit het perspectief van de dader en Helen. Hierdoor weet je precies wat de gedachtes zijn en waarom bepaalde keuzes worden gemaakt.

Recensie Naar bed, naar bed

Het geweldige aan deze serie is dat je tot aan het einde van het boek nog geen flauw idee hebt wie de dader is. Vaak zijn er ook nog onverwachte wendingen in het verhaal aanwezig. Net zoals in de andere delen had ik bij dit boek geen idee wie de dader precies was. Maar toen het bekend werd en hoe deze dader te werk ging, zat ik met open mond te lezen.

Hou je van politieachtige thrillers, die vanuit verschillende perspectieven wordt geschreven? Dan moet je echt deze geweldige serie lezen!


Titel: Naar bed, naar bedNaar bed, naar bed
Auteur: M.J. Arlidge
Genre: Thriller
Uitgeverij: de Boekerij
Bladzijdes: 368
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789022584118
Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Naar bed, naar bed (Helen Grace #5) – M.J. Arlidge

Geef een reactie