Recensie: Middernacht (The Vampire Diaries: The Return #3) – L.J. Smith

Recensie: Middernacht (The Vampire Diaries: The Return #3) – L.J. Smith

Zonder hulp van de uiterst charmante en dodelijke Damon had Elena haar geliefde Stefan niet kunnen redden uit de donkere dimensie. De strijd heeft bij beide broers z’n littekens achtergelaten. Stefan is ernstig verzwakt en heeft meer bloed nodig dan Elena hem kan geven, en Damon is door magie een mens geworden. Die transformatie heeft hem zo radeloos gemaakt dat hij zelfs wil terugkeren terug naar de hel die de donkere dimensie was om weer een vampier te kunnen worden. Jammer genoeg sleurt hij Bonnie mee tijdens zijn terugtocht.

Stefan en Elena gaan samen achter Bonnie aan en laten de veiligheid van Fell’s Church in handen van Matt en Meredith. Die hebben genoeg werk te verrichten als alle kinderen opeens demonische trekjes beginnen te vertonen en ze erachter komen dat de bron van al dit kwaad wel heel dicht bij huis te vinden is…


Ondertussen alweer het vijfde deel in deze serie. Vanaf deel één is de boekenserie anders dan de tv-serie. Hierdoor zijn ze beide ook niet met elkaar te vergelijken. Hoewel de eerste vier delen wat matig waren, was dit deel verraste beter. Hoewel sommige delen van het verhaal wel wat minder langdradig mochten zijn.

Middernacht gaat verder nadat Stefan is gered en Elena, Stefan en hun vrienden weer zijn teruggekeerd in Fell’s Church. Fell’s Church is nog steeds onder invloed van de kitsune. Hierdoor verblijven Elena en haar vrienden ook in het pension. Hoewel daar het gevaar ook op de hoek ligt.

Recensie Middernacht

Middernacht is goed en duidelijk beschreven. Waar de vorige delen soms nogal ingewikkeld waren, is het in dit deel veel minder. Sommige stukken moet je soms wel goed lezen, anders begrijp je de rest van het verhaal niet. Maar dit is veel minder dan in de vorige delen. Bovendien is Middernacht spannend en vooral het einde is heel verrassend en zie je ook niet aankomen.

Waar de eerdere delen soms onduidelijk en ingewikkeld geschreven waren, is Middernacht een begrijpelijker en verrassender. Een aantal scenes was nogal langdradig en had wat korter gemogen. Desondanks is Middernacht tot nu toe het best deel uit deze serie.


Titel: Middernacht13565096
Auteur: L.J. Smith
Genre: Young Adult, Fantasy
Uitgeverij: de Boekerij
Bladzijdes: 414
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789022561751
Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Middernacht (The Vampire Diaries: The Return #3) – L.J. Smith

Geef een reactie