Recensie: Maanlied (The Vampire Diaries: De Jagers #2) – L.J. Smith

Recensie: Maanlied (The Vampire Diaries: De Jagers #2) – L.J. Smith

Na alle hectiek, is ondertussen de rust weer teruggekeerd in Fell’s Church. Daarom besluiten Elena en haar vrienden dat het tijd is om te gaan studeren in Dalcrest. Ze weten ook dat de gevaren nog niet voorbij zijn, waardoor ze hebben besloten om met z’n allen aan het Dalcrest College te gaan studeren. Dus zo ook verhuizen Stefan en Damon mee naar Dalcrest. Damon gaat vooral mee om een oogje in het zeil te houden, terwijl Stefan ook op Dalcrest gaat studeren.

Een nieuwe plek betekent een nieuwe start. Eenmaal aangekomen in Dalcrest proberen Elena en haar vrienden echt te gaan leven als studenten. Hierdoor ontstaan er allemaal nieuwe vriendschappen. Alleen Elena is maar met één ding bezig, en dat is uitzoeken wie bij haar hoort.

Wanneer ze net denken dat de gevaren achter hun zijn gebleven, verdwijnen er studenten op mysterieuze wijze. In eerste instantie lijkt er weinig aan de hand te zijn, maar wanneer er steeds meer studenten verdwijnen, besluiten Elena en haar vrienden toch op onderzoek uit te gaan.

Voor Elena is Dalcrest ook een bijzondere plaats, aangezien haar ouders elkaar daar hebben ontmoet tijdens hun studie. Maar als ze er steeds meer informatie over krijgt, wordt haar ook een geheim vertelt. En dat geheim zet haar hele leven op zijn kop.

Gaat het Elena lukken om de rust te laten wederkeren in Dalcrest? En gaat het Elena lukken om alles goed opeen rijtje te krijgen?

“Als ik klaar ben met mijn studie psychologie, ga ik jullie diagnosticeren.”

L.J. Smith, Maanlied

Maanlied is tot nu toe het beste deel van de serie. Bij de vorige delen was het soms moeilijk voor te stellen hoe de andere dimensies en de bijzondere wezens eruit zagen. Bij Maanlied is een campus het decor, waardoor je veel meer voor kunt stellen hoe dat eruit ziet. Daarnaast bevat Maanlied zoals vanouds weer een mysterie die ontrafeld moet worden. Er verdwijnen namelijk studenten op de campus, zonder enige reden. In eerste instantie worden de lichamen niet weer gevonden, maar als Elena en haar vrienden toch een aantal lichamen vinden, blijkt dat deze moorden niet door mensen zijn gepleegd. Er moet dus weer opnieuw een onderzoek worden verricht om na te gaan welke wezens er dit keer achter zitten.

De verhaalopbouw is heel klassiek. Het eerste deel bevat namelijk de mysterieuze verdwijnen, waar je als lezer weinig informatie over de dader(s) krijgt. Vaak worden de dader(s) al benoemd,maar dan zijn ze vrienden of hebben op dat moment een andere connectie met een van de hoofdpersonages. Tijdens het tweede deel krijg je als lezer steeds meer informatie over de daders en ten slotte het laatste deel worden de daders ontrafelt. Waarna je als lezer jezelf voor je kop slaat, omdat je dit eigenlijk al aan het moeten zien komen.

De personages groeien met elk nieuw deel in deze serie. Ze worden steeds volwassener, waardoor ze andere en betere keuzes maken. Waar ze vaak ook meer bij nadenken, zonder dat iemand dat ze hoeft te vertellen.

Maanlied is het deel waar studenten op mysterieuze wijzen verdwijnen en vrienden niet lijken wie ze zijn.

Titel: Maanlied

Auteur: L.J. Smith

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: De Boekerij

Bladzijdes: 287

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022562499

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Maanlied (The Vampire Diaries: De Jagers #2) – L.J. Smith

Geef een reactie