Recensie: Het spoor terug (Tavistock #1) – Tess Gerritsen

Recensie: Het spoor terug (Tavistock #1) – Tess Gerritsen

Op haar achtste hoort Beryl Tavistock dat haar ouders zijn vermoord in Parijs, in 1973. Tijdens een feest wordt haar verteld dat haar vader haar moeder heeft vermoord en daarna zichzelf van het leven heeft beroofd. Maar Beryl en haar broer Jordan geloven er niks van en besluiten om op onderzoek uit te gaan in Parijs.

Het onderzoek is niet zonder gevolgen. Beryl en Jordan worden achtervolgd en er wordt geprobeerd om ze van hun leven te beroven. Voormalig CIA-agent Richard de Wolf is hun enige hoop, maar kunnen ze hem vertrouwen? Vooral nu blijkt dat vrienden vijanden zijn… en vijanden moordenaars?


Vanaf de eerste bladzijde word je meegenomen in het leven van Beryl Tavistock. Een volwassen vrouw dat samen met haar broer Jordan en hun oom in Engeland woont. Beryl en Jardon krijgen op een feestje te horen dat hun ouders niet zijn vermoord, maar dat hun vader hun moeder heeft vermoord en daarna zichzelf van het leven heeft beroofd. Beryl en Jordan willen dit niet geloven en gaan op onderzoek uit in Parijs. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Beryl. Ze is eigenwijs en wil zelf uitzoeken wie haar ouders heeft vermoord. Door de simpele schrijfstijl, vlieg je door het boek heen en wil je alleen maar doorlezen.

Het verhaal is meteen spannend, aangezien je als lezer ook graag wilt weten wie nu precies de ouders van Beryl en Jordan hebben vermoord. Ondertussen gebeuren er in Parijs verrassende gebeurtenissen. Beryl en Jordan worden achtervolgd en ze proberen zelfs Beryl en Jordan te vermoorden!

Recensie Een spoor terug

Richting het einde van het boek kom je steeds meer te weten over wat er ooit in 1973 is gebeurd. Zijn de ouders van Beryl en Jordan nu vermoord of is er toch iets anders aan de hand? Er zit een leuke plottwist in het verhaal, wat ik in eerste instantie niet zag aankomen. Maar een ander deel van het verhaal wist je al lezer eerder dan de hoofdpersonages.

Uiteindelijk is het een spannend en leuk boek, wat je in één ruk zou kunnen uitlezen. Je wordt als lezer getriggerd door de gebeurtenissen in Parijs en omdat je steeds iets meer te weten komt wat er 20 jaar geleden is gebeurd.


Titel: Het spoor terug38356342
Auteur: Tess Gerritsen
Genre: Thriller, Romantiek
Uitgeverij: HarperCollins
Bladzijdes: 288
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789402728705
Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Het spoor terug (Tavistock #1) – Tess Gerritsen

Geef een reactie