Recensie: Het meisje in het ijs (Detective Erika Foster #1) – Robert Bryndza

Recensie: Het meisje in het ijs (Detective Erika Foster #1) – Robert Bryndza

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man erbij om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.


Andrea Douglas-Brown wordt gevonden onder verdachte omstandigheden. Ze is gewurgd en verstopt op een plek waarvan de dader hoopte dat ze niet snel gevonden zou worden. Uiteindelijk is Andrea naar een paar dagen gevonden door een voorbijganger, omdat Andrea’s telefoon afging.
Andrea is een dochter van de belangrijke en invloedrijke Simon Douglas-Brown. Op de dag van haar vermissing zou ze samen met haar broer David en zus Linda naar de film gaan. David en Linda zaten daar te wachten, maar Andrea is niet komen opdagen. Uiteindelijk is Andrea gevonden aan de andere kant van de rivier. In het minder welgestelde deel van de stad. Wat deed Andrea daar? Om de moord te kunnen oplossen moet detective Erika het antwoord vinden op die vraag.

Hoewel het leven van Andrea eigenlijk over rozen gaat, weet je meteen als lezer dat Andrea ook nog een ander leven leidt. Andrea komt uit een welgestelde familie en is verloofd met Giles, maar die weten allemaal niet wat Andrea nog meer uitspookt.

Recensie Het meisje in het ijs

Langzaam krijg je steeds meer informatie over de moordenaar. Is de moord op Andrea een op zichzelf staande moord of heeft de moordenaar nog meer mensen vermoord? Kan de moordenaar een bekende zijn van Andrea? Wanneer je steeds verder leest krijg je antwoorden op de vragen die in je hoofd afspelen. Als je uiteindelijk weet wie de moordenaar is, vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats.

Het meisje in het ijs is een actievol en spannend verhaal met verrassende wendingen die je niet kunt wegleggen. Door de fijne schrijfstijl en de korte hoofdstukken blijf je maar lezen. Het meisje in het ijs begint rustig, maar op het einde volgt de ene gebeurtenis de andere op. De laatste 150 pagina’s heb ik een ruk verslonden.


Titel: Het meisje in het ijsHet meisje in het ijs
Auteur: Robert Bryndza
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Boekerij
Bladzijdes: 380
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789022582022
Beoordeling: 5/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Het meisje in het ijs (Detective Erika Foster #1) – Robert Bryndza

Geef een reactie