Recensie: Fantoom (The Vampire Diaries: De Jagers #1) – L.J. Smith

Recensie: Fantoom (The Vampire Diaries: De Jagers #1) – L.J. Smith

Elena Gilbert en haar vrienden hebben Fell’s Church gered toen kwade geesten eropuit waren om het dorp te vernietigen. Maar de vrijheid heeft haar tol geëist: Damon Salvatore is dood. Hierdoor verandert alles.

Damon en zijn vampierbroer Stefan waren in een wrede strijd verwikkeld om het hart van Elena te veroveren en nu Damon er niet meer is, kunnen Elena en Stefan eindelijk samen zijn. Maar waarom blijft Elena dan dromen over Damon? Terwijl Elena’s gevoelens voor Damon steeds sterker worden, dreigt er een nieuwe duistere kracht in Fell’s Church en deze demon is erger dan alles wat Elena ooit heeft meegemaakt. Zijn enige doel is Elena en iedereen die ze liefheeft te vermoorden.


Vanaf de eerste bladzijde beland je weer in de ingewikkelde en bijzondere wereld van Fell’s Church. Hoewel Elena en haar vrienden de afgelopen weken/maanden af veel hebben meegemaakt, staat het volgende nieuwe gevaar alweer te wachten. Voor ze goed en wel in de gaten hebben wat het nieuwe gevaar is, zijn er al slachtoffers gevallen.

De driehoeksverhouding tussen Elena, Stefan en Damon wordt met de minuut ingewikkelder. Elena heeft voor beide jongens gevoelens, maar deze gevoelens zijn heel verschillend. Wanneer Damon overlijdt, hoeft Elena geen keuze tussen beide te maken. Desondanks blijft Damon wel in haar gedachten en dromen tevoorschijn komen. Daarnaast is Stefan ook zichzelf niet meer en gedraagt zich steeds vreemder. Wat moet Elena doen om haar relatie met Stefan in stand te houden?

Als lezer krijg je steeds meer sympathie voor Damon. Ondanks alle agressie en vervelende kanten. Toch blijf ik hopen dat Elena bij Stefan blijft (en ik weet dat veel andere daar anders over denken).

Recensie Fantoom

Fantoom is door de schrijfstijl goed te lezen. Helaas moet je wel goed je gedachten erbij houden, aangezien voor veel dingen/personen verschillende woorden worden gebruikt. Daarnaast spelen de gebeurtenissen zich achterelkaar af, zonder dat je tijd hebt om bij te komen.

Daarnaast is Fantoom een boek waar je goed je fantasie in kwijt kunt. De personages en vooral de gevaren hebben vaak bijzondere gaven, waar je fantasie los op kunt gooien. Deze gevaarlijke wezens wil je niet in de echte wereld tegenkomen.

Je moet de boeken en de tv-serie niet met elkaar gaan vergelijken. Vanaf het begin zijn er veel verschillen en der zitten alleen een aantal overeenkomsten in.


Titel: FantoomFantoom (The Vampire Diaries: The Hunters, #1) Auteur: L.J. Smith Genre: Young Adult, Fantasy Uitgeverij: De Boekerij Bladzijdes: 302 Bindwijze: Paperback ISBN: 9789022562840 Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Fantoom (The Vampire Diaries: De Jagers #1) – L.J. Smith

Geef een reactie