Recensie: Een verre plek vlakbij – Hayley Long

Recensie: Een verre plek vlakbij – Hayley Long

Op de terugweg van vakantie slaat het noodlot toe voor de broers Dylan en Griff. De broers en hun ouders raken betrokken bij een auto-ongeluk. Vanaf die dag verandert het leven van de broers voorgoed en zijn ze hun ouders kwijt.

Als de broers van de eerste schrik zijn bekomen, melden zich een verre oom en tante. De broers mogen bij hun komen wonen in Wales. Vanaf het moment van het ongeluk maakt Dylan zich zorgen om zijn kleine broertje. In eerste instantie lijkt Griff niet om te kunnen gaan met het verlies. Hij wil namelijk niet praten en hij trekt zich steeds verder terug. Daarnaast heeft Dylan ook moeite om zijn moed erin te houden en vlucht hij naar plekken waar hij gelukkig was. En nog meer als zijn kleine broertje heeft Dylan moet nodig, want er is iets belangrijks waarmee hij in het reine moet zien te komen voor hij verder kan.


Vanaf de eerste bladzijde word je meegenomen in het leven van Dylan en Griff. Het verhaal begint wanneer de broers samen met hun ouders op de terugweg zijn van vakantie. In je achterhoofd weet je dat het elk moment mis kan gaan, maar je weet niet wanneer en vooral niet op welke manier. De manier van overlijden is bijzonder en komt bijna nooit voor.

Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Dylan. De oudste van de twee broers. Je leest zijn gedachtes en gaat ook met hem mee terug naar de mooie momenten in zijn jeugd. De schrijfstijl is heel simpel, waardoor je eigenlijk zonder al te veel nadenken door het verhaal vliegt. Daarnaast wordt de pijn van beide broers mooi omschreven, dat je zelf ook de pijn van het verlies gaat voelen. Ook is de opmaak zo gekozen dat je als lezer precies weet wanneer er wat belangrijks wordt gezegd en je er dus bij stilstaat.

Recensie Een verre plek vlakbij

De cover heeft mooie felle kleuren. Daarnaast zie je schimmen van twee jongens achter een boom vandaan komen. Ook heeft de titel een bijzondere betekenis. Maar we kunnen wel zeggen dat de binnen- en buitenkant even mooi zijn!

Dit boek is sprakeloos mooi en heeft mij niet losgelaten. Daarnaast word je weer op de feiten gedrukt dat je altijd moet genieten met de mensen waarvan je houdt, want voor je het weet is het plotseling voorbij. Daarnaast geeft het boek nog een mooie boodschap: wanneer je iemand kwijtraakt, zal hij/zij altijd over je schouder blijven meekijken en proberen zij je te helpen om je leven weer op te pakken.


Titel: Een verre plek vlakbijEen verre plek vlakbij
Auteur: Hayley Long
Genre: Young Adult
Uitgeverij: HarperCollins
Bladzijdes: 286
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789402701722
Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Een verre plek vlakbij – Hayley Long

Geef een reactie