Recensie: Een onzeker licht (The Darkest Minds #3) – Alexandra Bracken

Recensie: Een onzeker licht (The Darkest Minds #3) – Alexandra Bracken

De overlevenden zullen nooit ophouden te vechten. Maar hun persoonlijke strijd kan het falen van hun missie betekenen.

Ruby kan niet terugkijken. Gebroken door een ondraaglijk verlies reizen zij en de kinderen die de aanval van de regering hebben overleefd naar het noorden om zich te hergroeperen. Alleen Ruby kan hun zeer gevaarlijke gevangene Clancy Gray onder controle houden. Maar er is geen garantie, slechts een kleine fout kan ertoe leiden dat Clancy een ravage in hun hoofden aanricht.

Ruby heeft weten te ontsnappen, maar duizenden Psi-kinderen zitten nog vast in de heropvoedingskampen en lijden onder de erbarmelijke omstandigheden. Ruby ziet het als haar missie hen te bevrijden. Daarnaast is ze vastbesloten de regering – de initiator van de kampen – te ontmaskeren en ten val te brengen.

Terwijl de spanningen toenemen, bedreigen concurrerende idealen Ruby’s missie. Met het lot van een generatie in handen is er geen ruimte voor fouten. Een fatale beslissing kan de wereld in vlammen doen opgaan…


Ruby en de meeste van haar Kinderalliantievrienden hebben de bombardementen overleefd, maar ze hebben ook mensen verloren. Ondertussen moeten de overlevenden steeds opzoek naar onderdak. Op deze plekken blijven ze niet te lang, want anders is er een grote kans dat ze door de regering/leger worden gevonden.

Wanneer Ruby terugkomt van een zoektocht in de buurt, ontdekt ze een groepje Alliantie-agenten. Als ze bij een van de agenten in hun hoofd kijkt, ziet ze dat deze agenten het niet goed voor hebben met de overlevenden.

Na deze ontdekking moet Ruby een manier verzinnen om alle kinderen in veiligheid te brengen en de ondertussen mogen de agenten niks vermoeden. Uiteindelijk besluit Ruby om Cole in te lichten en samen verzinnen ze een manier om te ontsnappen en tegelijkertijd van de agenten af te komen. Ook weet Cole een veilige plek om zich te kunnen verstoppen en om vanuit daaruit weer een nieuwe organisatie op te bouwen.

Ruby wil maar één ding en dat is dat alle kinderen uit de heropvoedingskampen moeten worden bevrijd. Dit lijkt een onmogelijke opgave, maar Ruby en haar vrienden willen het toch proberen. Daarnaast willen ze ook dat de regering ten val komt en proberen ze een remedie voor de ziekte te vinden.

Recensie Een onzeker licht

De schrijfstijl van Alexandra Bracken is geweldig, je leest het boek met een treinvaart. Daarnaast is Een onzeker licht geschreven vanuit het perspectief van Ruby. Mede door de schrijfstijl krijg je het idee dat je Ruby bent, waardoor je al haar keuzes, verdriet en blijdschap kunt begrijpen. Daarnaast bevat de hele trilogie een goed uitgewerkte wereld met diepgaande personages en kloppende details.

Wat mij het meest bijgebleven is, is het einde! Wow, bepaalde gebeurtenissen kon je zien aankomen, maar daarentegen waren er een hoop gebeurtenissen die verpletterend waren.

De cover is ook één van de mooie aan deze hele trilogie. Hij past precies bij het verhaal. Je ziet de verwoestingen na de bombardementen en ook zie je het hekwerk van de heropvoedingskampen. Laat staan dat de twee gebeurtenissen zijn die een behoorlijke impact hebben gehad op dit prachtige verhaal.


37767144

Titel: Een onzeker licht

Auteur: Alexandra Bracken

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Karakter

Bladzijdes: 480

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789045215655

Beoordeling: 5/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Een onzeker licht (The Darkest Minds #3) – Alexandra Bracken

Geef een reactie