Recensie: De kracht van velen (Voorlopers #2) – Mirjam Hildebrand

Recensie: De kracht van velen (Voorlopers #2) – Mirjam Hildebrand

Voordat Emma kan beginnen aan het nieuwe schooljaar, moet ze eerst deelnemen aan de Cirkelceremonie. Tijdens de ceremonie vallen opeens drie bewoners bewusteloos neer. Wanneer de bewoners bijkomen, ontdekken ze dat ze hun Voorlopers-vaardigheden kwijt zijn. De ziekte die dit veroorzaakt, wordt bij alle bewoners aangetroffen. De ziekte veroorzaakt ook steeds meer slachtoffers. De overige bewoners staan voor een raadsel, hoe wordt deze ziekte veroorzaakt? Kan deze ziekte worden gestopt?
Wanneer een van de bewoners neervalt en Emma daarbij aanwezig is, komt Emma tot ontdekking dat ze met haar Signum de bewoners kan helpen. Alleen vraagt dit veel van de krachten van Emma. Uiteindelijk worden bijna alle oudere bewoners getroffen, waardoor de jongeren een manier moeten vinden om deze ziekte een halt toe te roepen. Anders sterven alle Voorlopers. Dit leidt tot een verdeeldheid, maar ondertussen worden steeds meer bewoners ziek. Tot het moment dat ook Emma’s vader wordt getroffen…


Vanaf de eerste bladzijde vinden er bijzondere gebeurtenissen plaats. Simon (Emma’s vader) komt op de verjaardag van Sam. Sam is het broertje van Emma en de zoon van Simon. Simon heeft Sam nog nooit gezien, waardoor deze ontmoeting voor iedereen heel spannend is.
Daarnaast hebben Simon en Emma afgesproken met de familie van Jona. Jona is een Voorloper en gaat samen met zijn moeder op Precursor wonen. Tevens heeft Jona een connectie met baby Noomie. Hierdoor ziet en voelt Jona allemaal gebeurtenissen die Noomie doorstuurt. Om deze connectie te verbreken moet Jona naar Precursor komen.
Ondertussen spelen er allerlei vreemden gebeurtenissen zich af op Precursor. De kok is plotseling overleden en vlak voor zijn overlijden had hij geen Voorlopers-vaardigheden meer. Wanneer Simon in Nederlands is, krijgt hij tevens te horen dat er nog meer zieke bewoners zijn. Om de ziekte te kop in te drukken en de gemeenschap te versterken, hebben ze besloten om de Cirkelceremonie zo snel mogelijk te laten plaatsvinden. Dit valt rauw op het dak van Emma en haar moeder, maar toch moeten Simon en Emma zo snel mogelijk naar Frankrijk. Eenmaal daar aangekomen, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Emma en de andere jongeren moeten de ziekte gaan stoppen, voordat het te laat is.

De verhaallijn is vanaf de eerste bladzijde indrukwekkend. De kracht van velen begint met spannende, onverwachte en niet begrijpende gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen zijn ook het centrale middelpunt van het boek. Je krijgt als lezer steeds iets meer te weten over de gebeurtenissen (het ontstaan de oorzaak), maar soms vraag je je wel af of ze het gaan redden. Vooral wanneer de personages het zelf niet meer weten. Maar verder naar het plot toe, krijg je steeds meer informatie over het ontstaan van de gebeurtenis (ziekte) en hoe ze kunnen voorkomen dat de hele Voorlopers beschaving wegvaagt.

Recensie De kracht van velen

Hoewel je door het lezen van Voorlopers (het eerste deel) veel weet over de Voorlopers, toch krijg je in dit deel weer meer te zien over deze bijzondere beschaving. Iedere Voorloper heeft namelijk een Signum. Bij dit Signum hoort een bijzondere gave. Het Signum en de gave hebben met elkaar te maken.

Wauw! De cover is echt fantastisch. Hij springt echt in het oog door de kleurcombinatie en de donkere aspecten. Het is echt een cover dat je zo zou kopen. Dit boek moet gewoon iedereen in de boekenkast hebben staan!

Na het lezen van Voorlopers, was ik echt benieuwd naar het vervolg. Hoe gaat het leven van Emma verder? De kracht van velen geeft je weer een kijkje in het bijzondere leven van Emma. Door De kracht van velen leer je nog meer over de Voorlopers. Wat is er nu zo bijzonder aan hun? Daarnaast moet je gewoon weten of de Voorlopers blijven voortbestaan.


Titel: De kracht van velenDe kracht van velen (Voorlopers, #2)
Auteur: Mirjam Hildebrand
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Kluitman
Bladzijdes: 270
Bindwijze: Hardcover
ISBN: 9789020654592
Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: De kracht van velen (Voorlopers #2) – Mirjam Hildebrand

Geef een reactie