Recensie: Dag 21 (The 100 #2) – Kass Morgan

Recensie: Dag 21 (The 100 #2) – Kass Morgan

Inmiddels zijn de honderd jongeren al 21 dagen op de aarde. In eerste instantie dachten de jongeren dat ze de eerste bewoners weer op aarde waren, naar honderden jaren. Maar is dit wel zo?

Well probeert niet de leider in het kamp uit te hangen, maar hij wil wel de rust en kalmte in het kamp bewaren. Clarke probeert samen met Bellamy zijn verdwenen zusje Octavia terug te vinden. Daarentegen is Glass in het ruimteschip haar vriend aan het redden, terwijl ze eigenlijk ook op aarde zou moeten zijn.

In het ruimteschip is het alles behalve oké. De zuurstof begint op te raken en om het zo lang mogelijk vol te houden, hebben ze besloten om de minderheden weinig tot geen zuurstof meer aan te bieden. Luke de vriend van Glass woont in Walden, waar dus de zuurstof is afgesloten. Ze probeert hem te redden, gaat het haar lukken?

Op aarde vinden de jongeren een aardbewoonster en nemen haar gevangen. Ze vertelt de jongeren dat er een jaar eerder ook al mensen van de kolonie op aarde zijn geland. Clarke en haar vrienden weten hier niets van en Clarke besluit om het verder te onderzoeken. Zullen er echt eerder mensen uit het kolonie op aarde zijn geland?Leven deze mensen nog?

“We zijn niet geboren voor onszelf alleen. Je moet ook voor andere mensen zorgen.”

Kass Morgan, Dag 21

De schrijfstijl van Kass Morgan is net zoals bij De 100 simpel en lekker vlot geschreven. De hoofdstukken zijn daarnaast niet al te lang, maar ook niet te kort. De hoofdstukken worden steeds vanuit een andere hoofdpersonage belicht. Hierdoor lees je makkelijk en vlot door het boek heen, ook mede doordat je steeds de afloop wilt weten. Kass weet heel goed hoe ze de spanning in het boek moet opbouwen. Tevens krijg je steeds meer te weten over de honderd jongeren, vooral waarom ze ooit in detentie hebben gezeten. Deze flashbacks laten zien dat niet alle jongeren gevaarlijk zijn.

De 100 was vooral een inleidend boek, terwijl Dag 21 een boek is waarin veel meer spanning en actie gecreëerd wordt. Ondanks de spanning komt Dag 21 wel traag op gang, vooral in het begin van het boek. Het einde daarentegen is spannend en heeft vooral een dikke plottwist. Dit wordt tevens de cliffhanger, waardoor je nu meteen eigenlijk Thuis wilt lezen.

Dag 21 bevat een geweldige plottwist, waardoor je alles overhoop gooit om te hopen dat het echt waar is.

Titel: Dag 21

Auteur: Kass Morgan

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 288

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789020679793

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Dag 21 (The 100 #2) – Kass Morgan

Geef een reactie