Recensie: Bestemming (The Vampire Diaries: De Jagers #3) – L.J. Smith

Recensie: Bestemming (The Vampire Diaries: De Jagers #3) – L.J. Smith

De dag na de overwinning moeten Elena en haar vrienden de lichamen van de omgekomen vampiers opruimen. Dit om te voorkomen dat iemand ontdekt wat er allemaal heeft afgespeeld. Ondanks het zware gevecht, hebben er een aantal volgelingen van Ethan kunnen ontsnappen. Deze vampiers vormen een gevaar in de omgeving van de campus, aangezien ze hun bloeddorst niet onder controle kunnen houden. Om de immense afslachting te voorkomen, gaan Elena en haar vrienden om en om ’s avonds patrouilleren.

Wanneer Elena en haar vrienden aankomen op de plek waar het gisteren allemaal is gebeurd, zien ze Ethan niet op de plek liggen waar ze hem hadden vermoord. Is Ethan toch niet gestorven of heeft iemand hem meegenomen?

De volgelingen van Ethan willen de oudste vampier Klaus weer tot leven wekken. Daarbij hebben ze diverse ingrediënten nodig en Elena en haar vrienden dachten dat de vampiers dit niet hadden kunnen bemachtigen. Tot hun grootste schrik, is het hun toch gelukt om Klaus weer tot leven te wekken. Gaat het Elena voor de tweede keer lukken om Klaus te vermoorden?

Daarnaast dealt Elena met de wetenschap wat haar ouders allemaal voor haar hebben verborgen, maar waarvoor ze haar ook hebben beschermd. Desondanks staat ze voor een extreem moeilijke keuze. Weet Elena waarvoor ze moet kiezen?

“Wat voor vampier lokt er nou bij daglicht een confrontatie uit? hoorde hij Damon in gedachten vragen, en meteen hoorde hij hem zelf het antwoord geven: een ontzettend stomme vampier, Stefan.”

L.J. Smith, Bestemming

Op de cover van Bestemming staat één van de hoofdpersonages, namelijk Damon. Elena en Stephan hebben op de voorgaande delen gestaan. Damon heeft een mysterieuze en spannende blik in zijn ogen, waardoor de nieuwsgierigheid naar dit deel enorm toeneemt.

Bestemming heeft mij weer verrast. Er waren delen in The Vampire Diaries serie die van mindere kwaliteit waren, maar in Bestemming zit veel mysterie, actie, spanning en vooral veel liefde voor alle soorten en maten. Daarnaast moeten diverse keuzes worden gemaakt, die hun leven op zijn kop gaan zetten. Ook zitten er meer verrassende en ongeziene momenten in.

Daarnaast maken de hoofdpersonages diverse grote stappen in de ontwikkeling qua persoonlijkheid en volwassenheid. Ze maken keuzes waar ze zelf achterstaan en waar ze de mening van iemand anders niet meer nodig hebben. Ook hebben ze te dealen met nieuwe en oude vijanden, waar ze iedere keer een nieuwe manier moeten verzinnen om ze te verslaan.

In Bestemming komen nieuwe en oude vijanden tot leven en moeten diverse keuzes worden gemaakt, die hun leven immens zou beïnvloeden.


Titel: Bestemming

Auteur: L.J. Smith

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: De Boekerij

Bladzijdes: 288

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022563847

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Bestemming (The Vampire Diaries: De Jagers #3) – L.J. Smith

Geef een reactie