Recensie: Beautiful Creatures (Beautiful Creaturs #1) – Kami Garci & Margaret Stohl

Recensie: Beautiful Creatures (Beautiful Creaturs #1) – Kami Garci & Margaret Stohl

De in Gatlin woonde Ethan Wate is een doodnormale jongen. Gatlin is een dorpje waar de afgelopen tientallen jarig weinig veranderd is.

Ethan droomt ondertussen over een meisje die hem niet bekend voorkomt. Als hij ’s ochtends wakker wordt, blijkt hij nat of onder de modder te zitten. Tevens staat het raam open, waardoor het lijkt alsof hij naar buiten is geweest.

Op een dag komt Lena in Gatlin wonen bij haar oom. Wanneer Ethan haar ontmoet, weet hij het zeker, dat is het meisje van zijn dromen. Tevens voelen beide zich naar elkaar aangetrokken. Ethan probeert erachter te komen, waardoor Lena en hij zich tot elkaar aangetrokken voelen. En hij probeert te achterhalen wie of wat Lena nu precies is.

“Ze was vaak in twintig boeken tegelijk bezig. Ze lagen door het hele huis heen – op de keukentafel, naast haar bed, in de badkamer, in onze auto, in haar tassen en een klein stapeltje op de hoek van elke trap. Bovendien gebruikte ze alles wat los en vast zat als boekenlegger. Een sok die ik kwijt was, een klokhuis, haar leesbril, een ander boek, een vork.”

Kami Garcia & Margaret Stohl, Beautiful Creatures

De cover bevat de filmeditie. Waar een aantal personages op de voorkant staan. Ethan en Lena staan in het midden, maar de andere personages kunnen zowel de familieleden van Ethan als Lena zijn. Maar voor mij als lezer is het onduidelijk wie nu wie is.

De schrijfstijl is eenvoudig. Daarnaast is het boek erg dik en zijn de hoofdstukken best wel lang. Veel YA-verhalen worden verteld vanuit het perspectief van een vrouwelijke hoofdpersonage, maar bij Beautiful Creatures wordt het verhaal vertelt vanuit het perspectief van de mannelijke Ethan. Daarnaast is het verhaal in het begin heel ingewikkeld. Dit komt door de diverse verschillende families, maar ook omdat er best veel personages in voorkomen. Hierdoor moet je in het begin alles rustig lezen om het allemaal netjes op een rijtje te krijgen. Ook was het best moeilijk om in het verhaal te komen, maar daarentegen was het einde wel geweldig en vooral indrukwekkend.

De hoofdpersonages zijn Ethan en Lena. Ethan is een normale jongen in alle opzichten. Alleen heeft hij zijn moeder verloren, waardoor hij nu wordt opgevoed door Amma. Zijn vader heeft zich sinds het overlijden van Ethans moeder teruggetrokken in zijn werkkamer, om een verhaal te schrijven. Ondanks dat Ethan zich steeds meer ontwikkeld gedurende het verhaal, blijft de personage redelijk oppervlakkig. Van mij had er wel iets meer informatie over vroeger mogen worden gegeven.

Lena daarentegen is een bijzonder meisje, dat bij haar oom gaat wonen. Haar oom komt volgens de andere dorpsbewoners nooit buiten, waardoor hij ‘eng’ moet zijn. Van Lena weten we in het begin vrij weinig, alleen dat ze een connectie heeft met Ethan. Steeds verder in het verhaal kom je meer te weten over Lena. Wie ze nu precies is en welke bijzondere krachten ze heeft. Desondanks blijkt ook bij Lena weinig diepgang in de personage te zitten.

De andere personages hebben tevens weinig diepgang, maar dat kun je ook verwachten, aangezien ze niet de hoofdrol in het verhaal spelen. Hopelijk krijgen de personages in de vervolgdelen wel meer diepgang.

Het slotstuk van Beautiful Creatures bevat alles wat je van een boek verwacht: spanning, avontuur en vooral verrassende onaangekondigde wendingen. Gedurende het hele boek wist je dat het draaide om het slotstuk. Dit zou een groot spektakel moet worden en dat is het ook geworden.

Beautiful Creatures bevat een ingewikkelde wereld, met mensen die bijzondere gaven bevatten. Het slotstuk bevat alle ingrediënten die een top boek nodig hebben, namelijk: spanning, avontuur en verrassende onaangekondigde wendingen.

Titel: Beautiful Creatures

Auteur: Kami Garcia & Margaret Stohl

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: the House of Books

Bladzijdes: 528

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789044339475

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Beautiful Creatures (Beautiful Creaturs #1) – Kami Garci & Margaret Stohl

Geef een reactie