Recensie: Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz

Recensie: Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz

De vijftienjarige Aristoteles is een jongen met weinig tot geen vrienden, terwijl hij veel nadenkt over het universum. Dante daarentegen is ook een vijftienjarige jongen, die het liefst zonder schoenen rondloopt. Daarnaast is hij ook erg eigenwijs.

Ari (Aristoteles) en Dante ontmoeten elkaar bij het zwemband. In eerste instantie lijkt het alsof ze weinig met elkaar gemeen hebben, behalve dat ze beide zijn vernoemd naar twee oude filosofen. Wanneer er een bijzonder vriendschap ontstaat, gaat voor beide jongens een wereld open. Hierbij ontdekken ze wie ze zijn, en vooral wie ze willen worden.

“Op een zomeravond ging ik slapen in de hoop dat de wereld er anders zou uitzien als ik wakker werd.”

Benjamin Alire Sáenz, Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

Het landschap met de rode pick-up truck die op de cover staan, zijn erg kenmerkend en bijzonder voor het verhaal van Ari & Dante. Daarnaast is het een opvallende cover, die je tussen andere boeken er zo tussenuit zou pakken.

De schrijfstijl van Benjamin Alire Sáenz is bijzonder en ontzettend mooi. De hoofdstukken zijn daarentegen ook nog eens kort en krachtig, waardoor je samen met de schrijfstijl door het boek heen vliegt. Tevens zijn er bijzondere boodschappen verstopt tussen de regels, waardoor je rustig het boek moet lezen. Al deze eigenschappen maken de boeken van Benjamin Alire Sáenz erg bijzonder en mooi.

De vijftienjarige Ari en Dante lopen tegen bepaalde gebeurtenissen aan. Vaak hebben ze daar ieders een andere mening over. Ze vinden elkaar en zichzelf niet “normaal” en misschien zijn ze dat ook helemaal niet. Ieder mens is uniek op zijn eigen manier. Door het doen en laten, merk je dat het jonge jongens in de pubertijd zijn. Die het universum nog moeten ontdekken en maken ze hun keuzen en daardoor ook fouten. Maar van fouten kun je leren.

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum is door de schrijfstijl van Benjamin Alire Sáenz een bijzonder en mooi boek met veel verborgen boodschappen.

“Nog een geheim van het universum. Soms was verdriet een storm die uit het niets op kwam zetten. De helderste zomerochtend kon overgaan in een stortbui. Kon overgaan in donder en bliksem.”

Benjamin Alire Sáenz, Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

Titel: Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

Auteur: Benjamin Alire Sáenz

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 352

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463491105

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz

Geef een reactie