Recensie: 67 seconden – Jason Reynolds

Recensie: 67 seconden – Jason Reynolds

67 seconden. Zeven verdiepingen. Drie regels. Een wapen.

Will staat 67 seconden in de lift naar beneden met in zijn broekband een pistool. Zijn broer Shawn is vermoord, en Will weet wat er van hem verwacht wordt.

Niet snitchen. Niet huilen. Wraak.

Maar op elke verdieping stapt iemand in. Will krijgt steeds een klein stukje van een groot verhaal, en begint te twijfelen aan zijn bestemming. Hij is op weg om het juiste te doen… toch?

‘Als je te vroeg loslaat
Val je op je gezicht.
Als je te laat loslaat
Val je op je rug.
Om op je voeten te landen,
Moet je het precies goed timen.’

Jason Reynolds, 67 seconden

67 seconden is geschreven in een vrije versvorm en wordt verteld vanuit het perspectief van de hoofdpersonage Will. Mede hierdoor en door de fijne en vlotte schrijfstijl van Jason Reynolds wordt je meegesleept in de gedachten en emoties van Will.

Will is een jongen die namelijk net zijn broer is verloren. Zijn broer Shawn is vermoord en er is voor Will maar één manier om te reageren en dat is door wraak te nemen op de moordenaar.

67 seconden bevat een sterkte, korte, maar vooral krachtige boodschap en daarnaast neemt het je mee in een emotionele achtbaan. Toch blijf je doorlezen en dit komt mede door de manier hoe Jason Reynolds 67 seconden geschreven heeft. Er wordt namelijk op een indrukwekkende wijze met de taal gespeeld!


Titel: 67 seconden

Auteur: Jason Reynolds

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 311

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463491273

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: 67 seconden – Jason Reynolds

Geef een reactie