Na overlijden van haar tante gaat Tessa naar Londen. De plek waar haar broer zou verblijven volgens zijn briefen. Eenmaal aangekomen blijkt dit niet helemaal te kloppen. Tessa wordt gevangengenomen en moet de opdrachten van de Duistere Zusters uitvoeren. Wanneer ze dat niet doet, komt ze haar broer nooit meer te zien. Uiteindelijk wordt ze gered door schaduwjager Will. Hij brengt haar in veiligheid en daar ontmoet ze meer schaduwjagers. Waarom hebben ze Tessa ontvoerd en wat willen ze van haar? Om daar het antwoord op te vinden moet ze meerdere vragen beantwoorden.


Na het lezen van de eerste drie delen van de Kronieken van de Onderwereld heb ik besloten om deze serie achterelkaar te lezen. De schrijfwijze tussen deze twee series is in het begin heel verschillend. Ik had eerst moeite om door het eerste boek (De IJzeren Engel) te komen, maar toen ik eenmaal aan de schrijfwijze gewend was, werden de boeken geweldig!

De afwisselende sferen van spanning, geweld, liefde, geluk en dood worden zo mooi beschreven. Ook de personages zijn geweldig uitgewerkt en blijven ook echt groeien.

Nu ben ik wel weer benieuwd naar de laatste drie delen van de Kronieken van de Onderwereld. Kunnen deze tippen aan De Helse Creaties?


Titel: De IJzeren Engel
Beoordeling: 4/5 sterren

Titel: De IJzeren Prins
Beoordeling: 5/5 sterren

Titel: De IJzeren Prinses
Beoordeling: 5/5 sterren