Mijn oneindige TBR-stapel (#8)

Mijn oneindige TBR-stapel (#8)

Volgende maand is het zover: YALFEST. De afgelopen jaren heb ik niet de mogelijkheid gehad om ernaar toe te gaan, maar dit jaar is het wel zover. Ik ga voor de eerste keer naar YALFEST.

Een aantal boeken van de auteurs die komen heb ik al gelezen, maar nog niet allemaal. Daarbij heb ik jullie hulp nodig. De boeken die ik nog. Nu is mijn vraag aan jullie: In welke volgorde moet ik deze boeken lezen? Welke als eerste, tweede, derde of vierde?


Gewist (Slated #1) – Teri Terry

44511911

Kyla heeft geen verleden meer. Haar persoonlijkheid is uitgevlakt, haar herinneringen zijn voor altijd verloren.

Ze is Gewist.

Volgens de regering was ze een terrorist en verdient ze een tweede kans – zolang ze zich aan de regels houdt. Maar door Kyla’s hoofd galmen echo’s van vroeger. Ze wordt voorgelogen, niets is wat het lijkt. Wie kan ze vertrouwen in haar zoektocht naar de waarheid?


Iskari: de gevangen Koningin (Iskari #2) – Kristen Ciccarelli

41021071

Roa komt uit het struikland, een gebied dat jarenlang is onderdrukt door de koning van Firgaard. Het leek dan ook de perfecte kans toen Dax, haar jeugdvriend en kroonprins van Firgaard, haar om hulp smeekte om zijn vader af te zetten. Roa beloofde Dax en zijn zus Asha te helpen met een leger, als hij haar koningin zou maken. Nu is Roa een ongeliefde struiklandkoningin, ver van huis en getrouwd met de jongen die verantwoordelijk was voor het ongeluk van haar zusje. En het ergste: Dax komt zijn gemaakte beloftes niet na, en haar volk lijdt nog steeds.

Dan doet zich een kans voor om alles recht te zetten, een kans voor Roa om te ontsnappen, haar volk te redden en haar zus te wreken.

Ze hoeft alleen maar de jonge koning te vermoorden.


Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is – Karen M. McManus

44054070

Ellery moet noodgedwongen verhuizen naar de geboorteplaats van haar moeder, samen met haar tweelingbroer Ezra. Ze is nog nooit eerder in Echo Ridge geweest, maar heeft er veel over gehoord. Haar tante Sarah is er op zeventienjarige leeftijd verdwenen en vijf jaar geleden haalde de moord op een Homecoming-koningin het landelijke nieuws.

Van buitenaf lijkt Echo Ridge een dorp als alle andere, maar schijn bedriegt. Nog voordat het schooljaar begonnen is, wijzen mysterieuze bedreigingen erop dat de moordenaar opnieuw wil toeslaan. Het lijkt dan ook geen toeval als er weer een meisje verdwijnt.

Langzamerhand ontdekt Ellery dat iedereen in het dorp geheimen heeft. En iemand gaat over lijken om de waarheid verborgen te houden.


Wat zou Martin doen? – Nic Stone

43882110

Beste Martin (alias meneer King),
Gisteravond heeft me veranderd. Ik wil nu niet pissig lopen doen en op zoek gaan naar problemen maar ik weet dat ik ook niet meer kan doen of er niks aan de hand is.
Oké, er zijn geen aparte fonteintjes meer voor de ‘colored’ en discriminatie schijnt tegen de wet te zijn, maar als ik gedwongen kan worden om met te krappe handboeien om op het beton te zitten terwijl ik niks fout heb gedaan, dan is er duidelijk wel een probleem.
Dan is het allemaal niet zo gelijk als mensen zeggen.

Justyce is een goede jongen. Hij haalt uitmuntende cijfers. Hij staat altijd klaar voor zijn vrienden. Waarom is hij dan degene met handboeien om?

5 gedachten over “Mijn oneindige TBR-stapel (#8)

Geef een reactie