Mijn oneindige TBR-stapel (#2)

Mijn oneindige TBR-stapel (#2)

De overlevenden en Het hof van ijs en sterren zijn de boeken geworden die jullie afgelopen maand hebben gekozen. Deze boeken hoop ik dan ook in september te lezen (misschien heb ik ze ondertussen al gelezen). Voor de maand oktober ben ik weer opzoek naar nieuwe boeken. Hiervoor heb ik weer vijf boeken beschikbaar, waar jullie uit kunnen kiezen. Hieronder staan ze vermeld. Nu is mijn vraag: welk boek moet ik in oktober sowieso lezen?


 1. Verlaten (Gone #1) – Michael Grant
  Verlaten (Gone, #1)
  Tijdens een doodgewone schooldag ziet de veertienjarige Sam tot zijn verbijstering zijn leraar pal voor zijn ogen verdwijnen. Zomaar ineens… weg! Algauw blijkt dat iedereen die ouder is dan vijftien jaar op hetzelfde moment is verdwenen. Bovendien is er een ondoordringbare barrière rond de stad opgetrokken, waardoor internet, televisie en mobieltjes geen enkel signaal meer ontvangen. Een enorme chaos breekt uit. Er zijn geen artsen en politieagenten meer. En wie zorgt er voor de achtergebleven baby’s?
  Net buiten de stad neemt Caine de leiding over zijn internaat en daarna ook over het stadje. In het begin weet hij enige orde te scheppen, maar gaandeweg voert hij met een aantal volgelingen een waar schrikbewind.
  Hoewel Sam helemaal geen leidende rol wil, besluit hij ten slotte toch dat hij de kwaadaardige Caine en zijn terreurbende moet tegenhouden. En dat kan alleen als hij Caine uitschakelt. Maar intussen komt de dag dat hij zelf vijftien jaar zal worden steeds dichterbij…
   
 2. Het spoor terug (Tavistock Family #1) – Tess Gerritsen
  Het spoor terug (Tavistock, #1)
  Beryl Tavistock weet niet beter of haar ouders zijn doodgeschoten in Parijs, in 1973. Dan wordt haar opeens verteld dat haar vader haar moeder heeft omgebracht en vervolgens zelfmoord heeft gepleegd. Omdat ze dat niet kan en wil geloven – daarvoor hielden haar ouders te veel van elkaar – reist ze af naar de Franse hoofdstad.
  Haar zoektocht leidt haar steeds verder de duistere wereld van spionage en contraspionage binnen, zodat ze al snel beseft dat ze het zonder hulp niet redt. Het verleden lijkt nog springlevend, en er blijken mensen te zijn die zelfs niet terugschrikken voor geweld om bepaalde geheimen diep begraven te houden. Voormalig CIA-agent Richard Wolf is haar enige hoop. Maar durft ze hem wel te vertrouwen nu vrienden vijanden blijken te zijn… en vijanden moordenaars?
   
 3. Rose onder vuur (Code Name Verity #2) – Elizabeth Wein
  Rose onder vuur
  Rose Justice is een jonge pilote van de Air Transport Auxiliary in de Tweede Wereldoorlog. Na een geheime vlucht wordt ze gevangengenomen door de Duitsers en komt ze terecht in Ravensbrück. In het beruchte vrouwenconcentratiekamp. Onder afgrijselijke omstandigheden put Rose hoop uit de loyaliteit, moed en vriendschap van haar medegevangenen. Is dat voldoende om het lot te ondergaan dat onherroepelijk voor haar ligt? 
 4. The Fates Divide (Carve the Mark #2) – Veronica Roth
  The Fates Divide (Carve the Mark, #2)
  De levens van Cyra Noavek en Akos Kereseth zijn bepaald door hun lotsbestemmingen. Het lot van Akos is dat hij zal sterven in dienst van de familie Noavek, maar toch is hij verliefd geworden op Cyra. Dan eist Cyra’s doodgewaande vader Lazmet, een meedogenloze tiran, de Shotet-troon op. Akos vreest dat zijn einde dichterbij is dan ooit. Lazmet staat op het punt een barbaarse oorlog te ontketenen, en Cyra en Akos willen hem koste wat het kost tegenhouden. Ze moeten hun familie, hun rijk en misschien zelfs elkaar verraden en bepalen waar hun loyaliteit ligt. 
 5. Vogelvrij (Spellslinger #1) – Sebastien de Castell
  Vogelvrij (Spellslinger, #1)
  Om bij de Jan’Tep een magiërsnaam te verdienen moet je aan drie eisen voldoen. Ten eerste moet je de kracht hebben om je familie te verdedigen. Ten tweede moet je de hogere vormen van magie kunnen toepassen die ons vol beschermen. Ten derde moet je simpelweg zestien jaar worden. Een paar weken voor mijn verjaardag kwam ik erachter dat ik aan geen van de drie eisen zou voldoen.
  Kellen staat aan de vooravond van zijn eerste duel en moet vier proeven moet succes doorlopen om te bewijzen dat hij een echte magiër is. Er is echter één probleem: zijn magie is verdwenen. Als zijn zestiende verjaardag nadert duikt de mysterieuze Argosi Ferius Parfax op, die Kellen uitdaagt een ander pad te kiezen. Is zij Kellens enige redding en bieden haar speelkaarten uitkomst?

Nu is mijn vraag aan jullie: Welk boek moet ik in oktober lezen en waarom? Of van welk boek willen jullie graag een recensie? Laat het me weten.

Eén gedachte over “ Mijn oneindige TBR-stapel (#2)

Geef een reactie