Mijn oneindige TBR-stapel #14

Mijn oneindige TBR-stapel #14

De afgelopen weken kwamen er veel recensie-exemplaren binnen. Hierdoor heb ik tot op heden nog niet een boek van mijn vorige TBR-stapel #13 kunnen lezen. Desondanks heb ik voor november weer een nieuwe boeken uitgekozen. En hierbij heb ik weer jullie hulp nodig. Welk boek van deze stapel moet ik in november gaan lezen?


Hex – Thomas Olde Heuvelt

32063288

Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw met dichtgenaaide mond en ogen. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend.

Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken…


Donker water (Detective Erika Foster #3) – Robert Bryndza

41383584

Wanneer inspecteur Erika Foster een tip krijgt dat er bewijsmateriaal voor een grote narcoticazaak verstopt ligt in een ongebruikte groeve in een buitenwijk van Londen, gaat ze direct tot een zoekactie over. In de dikke modder worden inderdaad drugs gevonden, maar ook het skelet van een kind. De overblijfselen worden snel geïdentificeerd als de elfjarige Jessica Collins: het vermiste meisje dat zesentwintig jaar geleden overal in het nieuws was.

Om het verband tussen de nieuwe en de oude zaak te vinden, moet Erika dieper graven en meer zien te ontdekken over de uiteengevallen familie Collins en de oude inspecteur die destijds op deze zaak was gezet: een vrouw die nog altijd wordt geplaagd door het trauma van de onopgeloste moord. Al snel realiseert Erika zich dat iemand niet wil dat deze zaak ooit wordt opgelost, en dat die persoon er alles aan doet om te voorkomen dat Erika de waarheid achterhaalt. Is de dader dichterbij dan ze denkt?


In de maneschijn (Helen Grace #8) – M.J. Arlidge

40785039. sy475

Er waart iets dodelijks rond in het bos. Eerst moesten de wilde paarden eraan geloven. Nu zijn het onschuldige mannen en vrouwen die worden vermoord. Verdwaald in het donker proberen ze te vluchten, zich te verstoppen. Wanhopig roepen ze om hulp, maar er is niemand die ze hoort.

Helen Grace wordt geconfronteerd met een nieuwe nachtmerrie. De slachtoffers hangen met pijlen doorboord aan de statige oude eiken in het bos. Waarom worden hulpeloze vakantiegangers opgejaagd tijdens het campingseizoen? Is dit het werk van een psychopaat, of zit er een diepere betekenis achter de moorden? Helen moet zich in het duister wagen om deze wel heel macabere zaak op te lossen.


Welk boek van deze stapel moet ik in november lezen en waarom? Of van welk boek willen jullie graag een recensie zien?

Geef een reactie