Mijn oneindige TBR-stapel #12

Mijn oneindige TBR-stapel #12

Juli en augustus zijn altijd de periode waarin ik vakantie heb en meestal op vakantie ga. Dit betekent ook dat er meer tijd is om te lezen. Maar dan komt het lastige: welk boek moet ik lezen? Ik heb namelijk te veel ongelezen boeken in mijn boekenkast staan en ik kan gewoon niet kiezen. Dus daarbij heb ik jullie hulp nodig!


Ash Princess (Ash Princess Trilogy #1) – Laura Sebastian

Ash Princess (Ash Princess Trilogy #1)

Ze hebben alles van me afgepakt. Mijn moeder. Mijn naam. Mijn kroon. Sinds de belegering woon ik als een gijzelaar in het paleis waar nu de Kaiser de dienst uitmaakt. Ik ben niets meer dan zijn marionet, zijn asprinses. Maar de tijd van bang zijn is voorbij. Want ik ben Theodosia, koningin van Astrea. Ik zal mijn rechtmatige plaats weer innemen en mijn volk redden, tegen elke prijs.


Elke dag maandag – Jessica Brody

30631784. sy475

Ellison Sparks heeft de ergste maandag ooit. Ze krijgt een verkeersboete. Ze staat vreselijk op de schoolfoto. Ze verpest haar softbaltry-outs én haar speech voor de klassenvergenwoordigersverkiezing, en tot overmaat van ramp maakt haar vriendje Tristan het uit. Om niks!

Ellison is ervan overtuigd dat alles goed zal komen als ze deze maandag opnieuw kan doen. Dus als ze de volgende ochtend wakker wordt en ontdekt dat het wéér maandag is, weet ze precies wat haar te doen staat: voorkomen dat Tristan het uitmaakt. Maar hoe vaak ze de maandag ook over mag doen, het lijkt erop dat hij steeds hetzelfde eindigt… Lukt het Ellie om de dag voor eens en voor altijd goed af te sluiten of blijft het voor altijd maandag?


Typewriter – Lotte van den Noort

42394855. sy475

In New Orleans is er in 1930 een grote kloof tussen de rijke en arme inwoners van de stad. Abbigail heeft zich noodgedwongen aangesloten bij de verzetsgroep Monte Carlo. Zij zijn de laatst overgebleven strijders voor gelijkheid. Het dagelijks leven van Abbigail is gevuld met vermommingen en gevaarlijke missies, waarnaast ze haar grote geheim moet bewaren voor haar medeverzetsstrijders. Dit alles doet ze in samenwerking met de onuitstaanbare, arrogante Jae Hawkins.
Wanneer het bestuur van de stad de verzetsstrijders op de hielen zit, besluit de leider van Monte Carlo de schuilplaats om te bouwen tot een groots casino. Alles lijkt volgens plan te gaan, tot er duistere geheimen aan het licht komen. Lukt het Abbigail om haar geliefde stad weer veilig te maken? En waarom ziet Jae er opeens zo irritant aantrekkelijk uit, gebogen over zijn nieuwe typemachine?


Everless (Everless #1) – Sara Holland

37645994. sy475

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…

De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar te werken als dienstmeisje.

Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.


Welk boek van deze stapel moet ik in augustus lezen en waarom? Of van welk boek willen jullie graag een recensie zien?

Geef een reactie