Mijn oneindige TBR #22

Mijn oneindige TBR #22

Het kiezen van een volgend boek dat je wilt gaan lezen is altijd lastig. Dit geldt zeker ook voor mij! Daarom heb ik jullie hulp nodig. Ik heb drie boeken uitgekozen, maar welke van deze stapel moet ik nu gaan lezen?


Nulpunt (Alexander Blix & Emma Ramm #1) – Jørn Lier Horst & Thomas Enger

Oslo, 2018. De bekende atlete Sonja Nordstrøm komt niet opdagen bij de boekpresentatie van haar omstreden autobiografie. Als celebrity-blogger Emma Ramm later die dag naar Nordstrøms huis gaat, ziet ze dat de deur openstaat en treft ze binnen tekenen van een worsteling aan. Op de televisie zit een papiertje geplakt met daarop het cijfer 1. Rechercheur Alexander Blix krijgt de leiding over de zaak-Nordstrøm. Er zijn verschillende aanwijzingen, maar de timing waarmee die verschijnen lijkt zorgvuldig gepland. Is het allemaal onderdeel van een groter geheel dat ze nog niet kunnen overzien?
Uiteindelijk worden Blix en Emma gedwongen om samen te werken. Ze zijn beiden vastbesloten de moordenaar te vinden. Die hunkert naar aandacht – en hij heeft de smaak nog maar net te pakken…


Perfecte moeder – Aimee Molloy

Een groep jonge moeders komt regelmatig samen om bij te kletsen. Als ze besluiten een keer wat te gaan drinken zonder de kinderen, vindt iedereen dat een goed idee. Alleen Winnie, de enige alleenstaande moeder van de groep, staat niet te springen. Maar uiteindelijk halen ze haar over en de dames vermaken zich opperbest. Maar dan slaat het noodlot toe: Midas, het zoontje van Winnie, wordt uit zijn wiegje gestolen.

De politie lijkt er vanaf dag één een potje van te maken, dus de vrouwen nemen het heft zelf in handen: wat is er gebeurd en waar is de baby? Maar ook de media begint zich te bemoeien met het verdwenen kind en vooral met moeder Winnie.

De vragen stapelen zich op. Wie zijn de vrouwen van deze vriendinnenclub? Welke geheimen houden ze achter? Kennen ze elkaar eigenlijk wel goed genoeg? En is de moeder wel zo onschuldig?


Het Geheugenwoud – Sam Lloyd

Als Elijah de dertienjarige Elissa vindt in de bossen waar haar ontvoerder haar verborgen houdt, weigert hij de politie te waarschuwen. Want hij heeft in de twaalf jaar dat hij leeft nog nooit een vriend gehad. Hij wil niet dat Elissa weggaat. En dat niet alleen, Elijah weet hoe dit kan aflopen. Elissa is namelijk niet het eerste meisje dat hij gevonden heeft in het Geheugenwoud…
Het gedrag van Elissa’s ontvoerder wordt steeds onvoorspelbaarder en algauw zijn Elijahs bezoekjes haar enige lichtpuntjes. Elissa realiseert zich dat de vreemde, eenzame jongen haar enige kans op overleving is. Ze spelen een kat-en-muisspel van bedrog en verraad, en de vraag is of ze beiden ooit het Geheugenwoud zullen kunnen verlaten.

Eén gedachte over “ Mijn oneindige TBR #22

Geef een reactie