Mijn oneindige TBR-stapel (#7)

Mijn oneindige TBR-stapel (#7)

De afgelopen maanden heb ik diverse malen jullie hulp nodig gehad bij het kiezen van het volgende boek. Ondertussen ben ik in diverse series begonnen, maar die heb ik dus nog niet uitgelezen. Dus deze keer heb ik jullie hulp nodig bij het kiezen welke serie ik als eerste moet gaan lezen. Hieronder staat het eerst volgende deel dat ik uit de serie moet lezen. Welk boek moet ik in maart sowieso lezen?


Harry Potter en de Geheime Kamer (Harry Potter #2) – J.K. Rowling

Harry Potter en de Geheime Kamer (Harry Potter #2)

Na alle avonturen van het vorig schooljaar denkt Harry zich rustig aan zijn lessen Toverdranken, Transfiguratie, Bezweringen, Verweer tegen de Zwarte Kunsten en zijn favoriete sport Zwerkbal te kunnen wijden. Maar dan hoort hij een mysterieuze stem, vinden er aanslagen plaats en ontdekt hij een wel heel bijzonder dagboek.


Chaos (Beautiful Creatures #3) – Kami Garcia & Margaret Stohl

Chaos

Ethan dacht dat hij gewend begon te raken aan de vreemde, onmogelijke gebeurtenissen in Gatlin. Maar nu Ethan en Lena weer thuis zijn, hebben de woorden ‘vreemd’ en ‘onmogelijk’ nieuwe betekenis gekregen. Zwermen sprinkhanen, recordbrekende hitte en verwoestende stormen teisteren Gatlin. Ethan en Lena proberen te begrijpen wat de vloek van Lena nu eigenlijk betekent. Zelfs Lena’s familie moet geloven aan de chaos. Als de tijd verstrijkt wordt één vraag steeds belangrijker: wat – of wie – moet worden opgeofferd om Gatlin te redden?


De stalker in de nacht (Detective Erika Foster #2) – Robert Bryndza

De stalker in de nacht (Detective Erika Foster, #2)

Midden in een broeierig hete zomernacht wordt inspecteur Erika Foster opgeroepen. Een dokter is thuis in zijn bed gevonden, gestikt. Zijn polsen zijn vastgemaakt en zijn ogen puilen uit door de doorschijnende plastic zak die strak om zijn hoofd is gebonden. Een paar dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden, in exact dezelfde omstandigheden. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan hun moordenaar? Waarom is er zo weinig bekend over hun verleden? Als Erika en haar team de zaak onderzoeken, stuiten ze op een zeer berekenende dader, die zijn prooi al lang van tevoren stalkt – en dan op het juiste moment toeslaat.


Oorsprong & Bloeddorst (The Vampire Diaries: Stefans Dagboeken #1-2) L.J. Smith

Oorsprong ; Bloedlust (The Vampire Diaries: Stefans Dagboeken, #1-2)

Deel 1 – Oorsprong

Stefan en Damon Salvatore zijn onafscheidelijk, tot ze Katherine ontmoeten, een mysterieuze schoonheid die hun wereld op zijn kop zet. Stefan en Damons hechte band verandert in dodelijke rivaliteit als zij naar Katherines gunsten dingen. Maar Katherine heeft een geheim: ze is een vampier en heeft zich voorgenomen de broers ook in vampiers te veranderen, zodat ze tot in de eeuwigheid samen kunnen zijn…

Deel 2 – Bloeddorst

Stefan Salvatores grote liefde heeft hem veranderd in een vampier… en ze verwoestte zijn ziel. Nu dreigen hij en zijn broer Damon ontdekt en vermoord te worden. Ze vluchten naar New Orleans, maar daar worden ze voor nog grotere gevaren gesteld: de stad wemelt van de vampiers… en vampierjagers. Zal Stefans onsterfelijke ziel voor eeuwig verdoemd lijken te zijn…?


Wie niet weg is (Helen Grace #6) – M.J. Arlidge

Wie niet weg is (Helen Grace, #6)

Helen Grace was een van de beste rechercheurs van Southampton, maar nu zit ze zelf in de gevangenis, te midden van de moordenaars die ze daar zelf heeft doen belanden. Ze weet dat ze maar op één manier vrij kan komen: overleven totdat haar rechtszaak voorkomt en op de een of andere manier haar onschuld bewijzen.

Maar dan wordt er een verminkt lichaam gevonden in de cel naast die van haar en vreest Helen voor haar eigen leven. Er loopt namelijk een moordenaar rond in de gevangenis en ze moet hem vinden, voordat ze het volgende slachtoffer wordt…


Heel me (Shatter me #4) – Tahereh Mafi

Heel me (Shatter Me, #4)

Juliette dacht dat ze had gewonnen.

Ze nam Sector 45 over, werd benoemd tot opperbevelhebber en heeft haar grote liefde aan haar zijde. Maar ze is nog steeds het meisje dat met één aanraking iemand kan doden – en alle wereldleiders houden haar zorgvuldig in de gaten. Wie zal ze zijn als het noodlot toeslaat? Kan ze zichzelf onder controle houden, of is haar verlangen naar macht sterker? En wat gebeurt er als ze een schokkende ontdekking over haar verleden doet?

Juliette probeert zich te schikken in haar nieuwe rol terwijl haar gave krachtiger, gevaarlijker, dodelijker is dan ooit.


The Fates Divide (Carve the Mark #2) – Veronica Roth

The Fates Divide (Carve the Mark, #2)

De levens van Cyra Noavek en Akos Kereseth zijn bepaald door hun lotsbestemmingen. Het lot van Akos is dat hij zal sterven in dienst van de familie Noavek, maar toch is hij verliefd geworden op Cyra. Dan eist Cyra’s doodgewaande vader Lazmet, een meedogenloze tiran, de Shotet-troon op. Akos vreest dat zijn einde dichterbij is dan ooit. Lazmet staat op het punt een barbaarse oorlog te ontketenen, en Cyra en Akos willen hem koste wat het kost tegenhouden. Ze moeten hun familie, hun rijk en misschien zelfs elkaar verraden en bepalen waar hun loyaliteit ligt.


Showstealer (Showstopper #2) – Hayley Barker

Showstealer (Showstopper #2)

Hoshiko en Ben zijn gevlucht uit het gevaarlijkste circus van Engeland waar minderheden moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De moeder van Ben, tevens machtig minister in een dubieuze regering, is echter vastbesloten hen op te sporen en wraak te nemen.

Wanneer Ben in het nauw wordt gedreven, ziet hij maar één uitweg: zichzelf opofferen om zo zijn dappere Hoshiko te redden. Opeens is hij zelf de sterattractie in de dodelijkste show aller tijden…


Nu is mijn vraag aan jullie: Welk boek/serie moet ik in maart lezen en waarom? Of van welk boek willen jullie graag een recensie? Laat het me weten.

Geef een reactie