The Friday Five: De vijf dikste boeken die ik ooit las/tot nu toe gelezen heb

The Friday Five: De vijf dikste boeken die ik ooit las/tot nu toe gelezen heb

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘De vijf dikste boeken die ik ooit las/tot nu toe gelezen heb’.

Ik houd enorm van dikke boeken! Kijkend naar mijn lijst met boeken die ik heb gelezen, kwam ik tot ontdekking dat ik ontzettend veel boeken heb gelezen die meer dan 600 pagina’s hebben. Hieronder staan dan ook de vijf dikste boeken die ik ooit heb gelezen!

Het dikte boek dat ik tot nu toe heb gelezen is Harry Potter en de Orde van de Feniks. Harry Potter en de Orde van de Feniks gaat net zoals de voorgaande delen uit de serie over de avonturen van Harry Potter.
Harry’s verplichte zomervakantie bij oom Herman en tante Petunia op de Ligusterlaan is dit keer nog erger dan alle voorgaande jaren: niet alleen wordt hij door de Duffelingen weer vreselijk behandeld, ook zijn beste vrienden lijken hem deze zomer totaal te negeren. Harry vindt dat hij iets moet doen, maakt niet uit wat, om zo snel mogelijk te kunnen terugkeren naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Maar dan krijgt de vakantie een onverwacht einde en wordt het zelfs onzeker of Harry nog wel aan zijn vijfde schooljaar op Zweinstein mag beginnen. Vreemde gebeurtenissen stapelen zich op en Harry doet ontdekkingen die het hem onmogelijk maken kalm te blijven…

Het volgende boek is Winter van Marissa Meyer. Winter is het vierde deel in The Lunar Chronicles serie. The Lunar Chronicles is absoluut een geweldige fantasy young adult serie! Winter vertelt dan ook het verhaal van prinses Winter.
Prinses Winter is geliefd vanwege haar zachtaardige en vriendelijke karakter. De bewoners van Luna fluisteren dat ze ondanks de littekens op haar gezicht, nog mooier is dan haar stiefmoeder, koningin Levana. Winter haat haar stiefmoeder en weet dat die haar grote liefde nooit zal goedkeuren, omdat Jacin niet meer is dan een simpele paleiswacht. Maar hij is ook haar beste vriend en helpt Winter om haar hallucinaties, waar ze soms door wordt overvallen, in toom te houden. Winter is echter niet zo zwak als Levana denkt. Samen met Cinder en haar bondgenoten zou Winter weleens genoeg macht kunnen hebben om een revolutie te ontketenen én de oorlog, die al veel te lang bezig is, te beëindigen. Lukt het Cinder, Scarlet, Cress en Winter om koningin Levana te verslaan en zullen ze nog lang en gelukkig leven?

Het derde boek is het eerste deel uit een thriller serie, die veel mensen waarschijnlijk ook wel kunnen als een tv-serie. En dan heb ik het over De killing van David Hewson. De killing gaat over Sarah Lund die probeert de moord op Nanna Birk Larsen op te lossen.
Wie heeft Nanna Birk Larsen vermoord? Deze vraag hield miljoenen tv-kijkers over de wereld in de ban. Alles begint wanneer inspecteur Sarah Lund zich meldt voor haar laatste werkdag in Kopenhagen en de negentienjarige Nanna als vermist wordt opgegeven. Dezelfde dag nog wordt het lijk van de jonge vrouw gevonden. Sarah besluit instinctief haar geplande verhuizing naar Zweden uit te stellen en samen met haar beoogde vervanger het moordonderzoek te leiden. Verschillende verdachten passeren de revue, en de jacht op de moordenaar van Nanna raakt steeds meer overschaduwd door geweld en politieke intriges.

Het volgende boek is het laatste deel uit een serie, namelijk Stad van Hemelse Vlammen van Cassandra Clare. Stad van Hemelse Vlammen gaat over Clary.
Het gevaar ligt weer op de loer. Clary, Jace, Simon en hun vrienden moeten vechten tegen het grootste kwaad dat ze ooit hebben gezien. Niets of niemand in deze wereld kan hem verslaan. De enige oplossing lijkt te vinden in de onderwereld, waar nog nooit een schaduwjager is geweest en waarvan niemand ooit is teruggekeerd. Maar Clary, Jace en Simon hebben weinig keus en beginnen aan de gevaarlijke tocht naar de diepste krochten van de onderwereld. Terwijl de wereld om hen heen uit elkaar valt, staan ze voor de moeilijkste opdracht in hun leven…

En het laatste boek is van een serie waardoor ik onder andere de Young Adult wereld heb ontdekt! Daarnaast moesten we helaas ontzettend lang wachten op dit deel, maar daarentegen heeft dit deel mij niet teleurgesteld. Ik heb het dan ook over Midnight Sun van Stephenie Meyer. Midnight Sun vertelt dan ook het verhaal vanuit het perspectief van Edward.
Dit onvergetelijke verhaal, verteld vanuit Edwards perspectief, krijgt een nieuwe en donkere twist. De ontmoeting met Bella is de meest zenuwslopende en intrigerend gebeurtenis die hij in zijn jaren als vampier heeft meegemaakt. Hoe meer fascinerende details we leren over Edwards verleden en de complexiteit van zijn gedachten, hoe meer we begrijpen waarom dit de meest bepalende strijd van zijn leven is. Hoe kan hij zijn hart volgen als dit betekent dat hij Bella in gevaar kan brengen?

Dit zijn mijn vijf dikste boeken die ik ooit heb gelezen. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

3 gedachten over “The Friday Five: De vijf dikste boeken die ik ooit las/tot nu toe gelezen heb

Geef een reactie