The Friday Five: Boeken waar je nachtmerries van krijgt

The Friday Five: Boeken waar je nachtmerries van krijgt

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Boeken waar je nachtmerries van krijgt’.

Morgen is het 31 oktober, oftewel Halloween! Een adembenemende enge avond waar iedereen nachtmerries van krijgt. Daarnaast zijn er ook boeken waar ik nachtmerries van krijg, benieuwd welke? Lees de rest en je weet welke boeken ik heb gekozen, waar jij waarschijnlijk nachtmerries van gaat krijgen.

Mijn eerste keuze is gevallen op een boek dat pas onlangs is verschenen en dat ik zelf nog niet heb gelezen! Het is namelijk Zelfs als we zwijgen van Marieke Nijkamp. De cover is angstaanjagens en ook de flaptekst vertelt niet veel goeds. Zelfs als we zwijgen gaat over vijf vrienden. De vijf vrienden komen nog één keer samen in een verlaten hut in de bergen voordat iedereen zijn eigen weg zal gaan. Het wordt een weekend om afscheid te nemen, van elkaar en van het spel dat ze de afgelopen drie jaar hebben gespeeld. Maar echt ontspannen wordt het niet, want iedereen heeft zo zijn eigen demonen om tegen te vechten, en allemaal dragen ze hun eigen geheim met zich mee. Finn vertrouwt niemand meer sinds hij op straat is aangevallen, en zeker Liva niet, die niets deed en toekeek. Maddy treurt om de sportcarrière die ze na een ongeluk heeft moeten opgeven. Carter gaat gebukt onder het gewicht van de loodzware verwachtingen van zijn familie? En Ever? Ever wil dat ze tegen elke prijs doorspelen, tot het spel zich onverwacht tegen hen keert en het een dodelijke wending krijgt…

De tweede keuze is gevallen op Het huis zonder einde van Daniëlle Bakhuis. Wat is er niet beter dan een boek waar je nachtmerries van krijgt en dat ook dat boek nog eens tijdens Halloween afspeelt. Het huis zonder einde gaat over Samira. Iedereen in Westerdam weet het: het Woud van Westerdam moet je mijden zodra het donker is. ’s Nachts schijnen er vreemde, onverklaarbare dingen te gebeuren. Maar wanneer Samira en haar vrienden met Halloween de unieke kans krijgen om in het verlaten landhuis te kijken, wint de nieuwsgierigheid het van de angst. Ze zijn gewaarschuwd, wie te lang in het huis blijft, begint dingen te zien die er niet zijn…

Mijn derde keuze is ook gevallen op een boek van Daniëlle Bakhuis, namelijk Clownsnacht van Daniëlle Bakhuis. Clownsnacht is een echt horrorverhaal waarvan je ’s nachts wakker kunt van liggen. Clownsnacht gaat over Fara. Fara past een avondje op de kinderen van de familie Zuiderduin. Ze wonen in een groot, bijna kasteelachtig huis in de luxe villawijk van het dorp. Marnix en Suzie zijn lieve kinderen, ze luisteren goed en gaan braaf naar bed. Maar wanneer de stroom uitvalt, Suzie telkens huilend wakker wordt en Fara dingen ziet en hoort die haar een slecht voorgevoel geven, begint zezich af te vragen of ze deze oppasklus ooit had moeten aannemen.

De vierde keuze is uiteindelijk gevallen op De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs is niet echt een horrorverhaal, maar meer een mysterieus verhaal, wat natuurlijk heerlijk is om te lezen tijdens Halloween. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine gaat over Jacob. Een mystrieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die en collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan allen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven…

Mijn laatste keuze is gevallen op Gruwelijk spel van Mirjam Hildebrand. Gruwelijk spel is een spannend verhaal dat heerlijk is om tijdens Halloween te lezen. Gruwelijk spel gaat namelijk over Daantje. De ‘Doodskist Dare’ van pretpark Joyride klinkt als een spannend avontuur: 24 uur in een doodskist liggen en tussendoor strijden tegen andere teams in vijf bloedstollende opdrachten. En de hoofdprijs? Duizend euro! Vol goede moed gaat de zestienjarige Daantje samen met haar vrienden Nora, Aron en die leuke Stan de uitdaging aan. Alles lijkt goed te gaan, maar eenmaal omgeven door zombies en horrorclowns krijgt Daantje het idee dat er meer aan de hand is. Als haar beste vriendin Nora echt in gevaar lijkt te zijn, begint Daantje te twijfelen: probeert iemand haar team op gruwelijke wijze te saboteren? Wie kan ze nog vertrouwen? Of hoort het allemaal bij het spel?

Dit zijn mijn aanraders van boeken waar je nachtmerries van krijgt. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie