The Friday Five: Boekenpersonages die je zou willen cosplayen/een dag zou willen zijn

The Friday Five: Boekenpersonages die je zou willen cosplayen/een dag zou willen zijn

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Boekenpersonages die je zou willen cosplayen/een dag zou willen zijn’.

Mijn keuze voor ‘Boekenpersonages die je zou willen cosplayen/een dag zou willen zijn’ was best moeilijk om te kiezen. Want aan de ene kant wil je natuurlijk geweldige krachten hebben of vechten alsof je leven ervan afhangt. Maar ook zijn er situaties die je liever nooit zou willen meemaken. Maar uiteindelijk heb ik mijn keuze gebaseerd op personages die geweldige eigenschappen hebben en die ik wel een dag zou willen hebben.

Mijn eerste keuze is uiteindelijk dan ook gevallen op Feyre uit de serie Hof van Doorns en Rozen van Sarah J. Maas. Iedereen zou toch omwille van Rhysand Feyre willen zijn! Op sommige momenten zou ik absoluut Feyre niet willen zijn, maar toch wil ik de kans om Rhysand te ontmoeten niet willen ontlopen.

De tweede keuze is Katniss uit The Hunger Games van Suzanne Collins. Hoewel Katniss verschrikkelijke dingen moet doorstaan, is haar doorzettingsvermogen en haar overlevingsdrang echt geweldig! Ook haar liefde voor haar familie en haar district zijn prachtig. Alleen om deze redenen zou ik wel een dag Katniss willen zijn.

Bella uit Twilight van Stephenie Meyer is mijn derde keuze. Bella kan kiezen tussen twee jongen, en hoewel haar keuze anders zou zijn dan de mijne is Edward absoluut ook een prima keuze. Daarnaast lijkt het mij ontzettend tof om een dag met vampiers door te brengen!

De vierde keuze is gevallen op Juliette uit de serie Shatter me van Tahereh Mafi. Hoewel Juliette door vreselijke situaties moet gaan, heeft ze ook een dodelijke kracht. Wat zou het niet geweldig zijn om ooit eens een dag een bepaalde kracht te mogen ervaren!

Mijn laatste keuze is uiteindelijk gevallen op Alina uit de serie De Grisha van Leigh Bardugo. Wat is nu niet beter dan strijden tegen je aartsvijand. Ook haar kracht lijkt mij ontzettend tof om ooit eens een dag te mogen ervaren.

Dit zijn mijn aanraders van boekenpersonages die ik zou willen cosplayen/een dag zou willen zijn. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie