The Friday Five: Boeken om te lezen tijdens de herfst

The Friday Five: Boeken om te lezen tijdens de herfst

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Boeken om te lezen tijdens de herfst’.

Deze week kan ik wel zeggen dat ik het thema ‘Boeken om te lezen tijdens de herfst’ een pittig thema vind. Om toch te kijken welke boeken erbij passen, ben ik eerst gaan nadenken waaraan ik denk als ik het woord herfst hoor. Als eerste denk ik aan de vallende bladeren, regenachtige dagen, lekker warm binnen zitten onder een dekentje en dat het buiten weer veel sneller donker is. Kijkend welke boeken hierbij passen kom ik uit op thrillers en fantasy boeken. Uiteindelijk heb ik dan de volgende vijf boeken gekozen.

Mijn eerste keuze is Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson. Moordgids voor lieve meisjes is een mysterieus, spannend en thrillerachtig young adult verhaal waarin je maar blijft doorlezen omdat je wilt weten hoe het eindigt. Moordgids voor lieve meisjes gaat dan ook over Pippa Fitz-Amobi. Pippa onderzoekt een zaak van vijf jaar geleden over de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell die werd vermoord door haar vriendje Sal Singh, waarna Sal zelfmoord pleegde. Vijf jaar later ziet Pippa nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven?

De tweede keuze is gevallen op de serie Truth or Dance van Chinouk Thijssen. De Truth or Dance serie is een spannende young adult serie waarin ballet op een prachtige manier is verweven, maar laat zien dat de balletwereld niet zo mooi is als het lijkt. Daarnaast wordt het verhaal met elk deel spannender. Truth or Dance gaat over India. India en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë worden opeens toegevoegd aan een groepschat genaamd Truth or Dance. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

De volgende keuzes zijn fantasy boeken, waarvan mijn eerste keuze is gevallen op een serie, namelijk De Glazen Troon van Sarah J. Maas. De Glazen Troon is een heerlijke fantasy serie (ook al heb ik nog niet alle delen gelezen), die heerlijk zijn om te lezen tijdens regenachtige dagen. De Glazen Troon gaat over Celaena. Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

De herfst wordt natuurlijk gekenmerkt door regenachtige dagen en als ik dan kijk naar boeken waarin regenachtige dagen voorkomen, kom ik natuurlijk uit op Twilight van Stephenie Meyer. Wie kent het verhaal eigenlijk niet?! Twilight gaat over Isabella ‘Bella’ Swan. Bella verhuist naar het regenachtige Forks. Als ze daar de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en angstige wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. Misschien is zelfs al te laat…

Uiteindelijk is mijn laatste keuze gevallen op Hongerspelen van Suzanne Collins. Hongerspelen is een spannend, mysterieus en intrigerend fantasy serie, dat heerlijk is om te lezen gedurende de herfst. Hongerspelen gaat over Katniss Everdeen. Katniss woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot… Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jongere zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in een gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus te staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?

Dit zijn mijn aanraders van ‘Boeken om te lezen tijdens de herfst’. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Eén gedachte over “ The Friday Five: Boeken om te lezen tijdens de herfst

  1. Toevallig kreeg ik gisteren een herinnering op Facebook over The Hunger Games… Het is gewoon al zeven jaar geleden dat ik Catching Fire in de bioscoop ging kijken… Ik herinner het me nog als de dag van gisteren haha.

Geef een reactie