The Friday Five: Boeken die je heel snel uitleest

The Friday Five: Boeken die je heel snel uitleest

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Boeken die je heel snel uitleest’.

Boeken die ik snel uitlees, zijn vooral erg dunne boeken of boeken die mij enorm hebben aangegrepen. Uiteindelijk heb ik voor deze week een soort van combinatie gemaakt, oftewel er zullen een aantal dunne boeken genoemd worden en boeken die mij hebben aangegrepen (of hebben geïntrigeerd). Wat voor soort boeken lezen jullie snel uit?

Het eerste boek is dan ook een dun boekje, namelijk Wat jij niet ziet van M.J. Arlidge. Wat jij niet ziet is een prima verhaal om te kijken of jij het genre thriller zou willen uitproberen. Wat jij niet ziet is voorspelbaar, maar desondanks wel een heerlijk verhaal om tussendoor te lezen. Wat jij niet ziet vertelt dan ook het verhaal van Emma.
Emma Forbes is verliefd. Sinds ze ex-soldaat Mark ontmoette, kan ze aan niemand anders denken. Mark is door zijn tijd in het leger zowel mentaal als fysiek beschadigd, al maken zijn littekens hem alleen maar aantrekkelijker. Eindelijk kan de blindgeboren Emma voor iemand zorgen, in plaats van altijd zelf te worden verzorgd. Dan wordt de stad opgeschrikt door een reeks gruwelijke inbraken. Een mysterieus figuur sluipt in het holst van de nacht huizen in, waar hij zijn nietsvermoedende slachtoffers aanvalt, vernedert en genadeloos martelt. De politie heeft maar één aanknopingspunt: de dader heeft een opvallend litteken in zijn nek. Is het toeval, of maakt Emma’s onvoorwaardelijke liefde haar blind voor wie Mark werkelijk is?

De volgende keuze is een jeugdige YA-verhaal voor thriller fans en dan heb ik het over Gruwelijk spel van Mirjam Hildebrand. Gruwelijk spel is een spannende thriller met een onverwachte dader die een bijzondere aanleiding heeft om levens in gevaar te brengen. Gruwelijk spel vertelt dan ook het verhaal van Daantje.
De ‘Doodskist Dare’ van pretpark Joyride klinkt als een spannend avontuur: 24 uur in een doodskist liggen en tussendoor strijden tegen andere teams in vijf bloedstollende opdrachten. En de hoofdprijs? Duizend euro! Vol goede moed gaat de zestienjarige Daantje samen met haar vrienden Nora, Aron en die leuke Stan die uitdaging aan. Alles lijkt goed te gaan, maar eenmaal omgeven door zombies en horrorclowns krijgt Daantje het idee dat er meer aan de hand is. Als haar beste vriendin Nora echt in gevaar lijkt te zijn, begint Daantje te twijfelen: probeert iemand haar team op gruwelijke wijze te saboteren? Wie kan ze nog vertrouwen? Of hoort het allemaal bij het spel?

De derde keuze is een echte YA horror verhaal. En dan heb ik het over Clownsnacht van Daniëlle Bakhuis. Clownsnacht is door de setting levensecht in te beelden, waardoor alles nog enger wordt. Ook is Clownsnacht spannend, beangstigend en mysterieus. Clownsnacht vertelt het verhaal van Fara.
Fara past een avondje op de kinderen van de familie Zuiderduin. Ze wonen in een groot, bijna kasteelachtig huis in de luxe villawijk van het dorp. Marnix en Suzie zijn lieve kinderen, ze luisteren goed en gaan braaf naar bed. Maar wanneer de stroom uitvalt, Suzie telkens huilend wakker wordt en Fara dingen ziet en hoort die haar een slecht voorgevoel geven, begint ze zich af te vragen of ze deze oppasklus ooit had moeten aannemen…

De volgende keuze is ook een super spannende YA thriller, namelijk Fataal spel van Chinouk Thijssen. Fataal spel is een spannend verhaal en vertelt het verhaal van Carmen.
Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

En mijn laatste keuze is gevallen op De geur van groen van Pamela Sharon. De geur van groen is een mooi, prachtig, humoristisch en verdrietig verhaal over het leven van een meisje dat de wereld niet met eigen ogen kan bekijken. Je kan De geur van groen beschrijven als origineel, intiem en ontroerend en het verhaal vertelt over vriendschap, liefde en het vertrouwen hebben in jezelf! De geur van groen vertelt het verhaal van Raaf.
Raaf is een gewoon meisje van zestien. Ze houdt van verhalen en is dol op haar beste vriendin May-Lin. Het enige wat haar leven anders maakt dan dat van de meeste tieners, is dat ze blind is. Gelukkig vertelt May-Lin haar hoe kleuren ruiken en voelen. Zij creëert daarmee een wereld voor hen samen. Dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven helemaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In een wereld die niet alleen haar kleur maar ook haar glans kwijt is, moet Raaf haar eigen weg zien te vinden.

Dit zijn mijn aanraders voor boeken die je heel snel uitleest. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Eén gedachte over “ The Friday Five: Boeken die je heel snel uitleest

Geef een reactie