The Friday Five: Boeken die je graag als film/serie zou willen zien

The Friday Five: Boeken die je graag als film/serie zou willen zien

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Boeken die je graag als films/serie zou willen zien’.

Het eerste boek of beter gezegd de eerste serie is Vrees me van Tahereh Mafi. Een serie die ik lang geleden heb ontdekt en sindsdien één van mijn favoriete series aller tijden is (ook al heb ik de laatste paar delen nog niet gelezen! #oeps). Vrees me gaat over Juliette die met een aanraking iemand kan doden. Door deze gave wil Het Herstel Juliette gebruiken als een wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. Maar Juliette heeft andere plannen en vindt kracht om terug te vechten. Daarnaast vindt ze ook de kracht om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht ze hem voor altijd kwijt was.

De tweede serie is The Lunar Chronicles van Marissa Meyer. Toen ik de serie in 2017 las, was ik meteen verkocht! En wat zou het tof zijn als deze serie zou worden verfilmd. Cinder (het eerste deel van The Lunar Chronicles) gaat over, zoals wel duidelijk is aan de titel, Cinder. Cinder is een getalenteerde monteur en daarnaast is ze een cyborg. Oftewel een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar er blijken meer mensen in Nieuw-Beijing te worden getroffen door een ziekte. Plotseling staat prins Kai in de werkplaats van Cinder, en dat verandert haar leven. Uiteindelijk staat Cinder in het middelpunt van een intergalactische strijd en moet ze kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad.

Mijn derde keuze is Cinder & Ella van Kelly Oram. Cinder & Ella is een duologie, maar het tweede deel van de serie is nog niet in het Nederlands uitgekomen (hij wordt wel vertaald!). Cinder & Ella is een emotioneel verhaal waarin Ella na maanden revalideren naar huis toe mag. Alleen gaat ze niet terug naar haar moeder, want die is bij het auto-ongeluk om het leven gekomen. Ze komt terecht bij haar vader die ze nauwelijks kent. Hij woont in Hollywood samen met zijn nieuwe gezin. Ella’s stiefzussen zitten eigenlijk niet op Ella te wachten en Ella mist haar moeder en blogvriend Cinder. Sinds het ongeluk heeft ze niks van zich laten horen, maar stiekem droomt ze van hem. Wat Cinder echter niet weet is dat Cinder haar ook mist, én de hotste acteur van Hollywood is.

De vierde keuze is gevallen op Kom naar huis van Emma Anna. Ook Kom naar huis is een duologie en ik heb genoten van deze duologie (net zoals alle andere boeken van Emma Anna!). In Kom naar huis krijgt Hannah de baan bij de uitgeverij waar ze altijd wilde werken. Na een gewelddadige relatie is haar zelfvertrouwen ver te zoeken, maar dan leert ze haar baas Luc beter kennen en komt er verandering in. Luc heeft het allemaal: twee fantastische lopende bedrijven, genoeg geld en een bloedmooie verloofde. Wanneer hij wordt bedrogen, realiseert hij zich dat hij niet terug wil naar het leven waarin hij ooit zo succesvol was. Maar vechten voor de liefde is niet makkelijk als de vrouw van wie je houdt voor haar leven verminkt is en je verleden nog een troef achter de hand heeft.

Mijn laatste keuze is geworden Mijn jaar na jou van Nina de Pass. In Mijn jaar na jou wordt beschreven hoe moeilijk het is om een heftige gebeurtenis, zoals een ongeluk, te verwerken. Mijn jaar na jou gaat dan ook over Cara. Cara overleeft een tragisch ongeluk, waarbij haar beste vriendin Georgina om het leven komt. Negen maanden na het ongeluk wordt Cara door haar moeder naar een kostschool in de Zwitserse Alpen gestuurd voor een nieuwe start. Op haar nieuwe school weet niemand over Cara’s verleden en ze is van plan dat zo te houden. Maar haar nieuwe vrienden breken die muur zorgvuldig af, vooral de ongewone, oprechte Hector. Hector begrijpt haar beter dan wie dan ook. Hoe dichter Cara naar Hector toe groeit, hoe meer Georgina wegglijdt. Het leven omarmen betekent dat ze het verleden moet loslaten, maar Cara weet niet zeker of ze wel een tweede kans verdient.

Dit zijn mijn aanraders van boeken die ik graag als film/serie zou willen zien. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Joany (Craving Pages)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Eén gedachte over “ The Friday Five: Boeken die je graag als film/serie zou willen zien

Geef een reactie