The Friday Five: Boeken die ik onder de kerstboom lees

The Friday Five: Boeken die ik onder de kerstboom lees

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Boeken die ik onder de kerstboom lees’.

Boeken die ik onder de kerstboom wil lezen, zijn natuurlijk allemaal kerstboeken of boeken die een winters thema hebben, waardoor je aan de kerst gaat denken! Toch was de keuze best moeilijk, want welke kerstboeken vind ik nu echt leuk en welke boeken doen mij denken aan kerst. Uiteindelijk heb ik toch vijf boeken kunnen kiezen.

Mijn eerste keuze is gevallen op een boek dat ik onlangs heb gelezen en waarvan morgen mijn recensie online komt. De keuze is dan ook gevallen op Op glad ijs van Sara Biren. Op glad ijs is niet een klassiek kerstverhaal, maar doet me wel aan kerst denken, aangezien het zich afspeelt tijdens de koude wintermaanden. Daarnaast gaat Op glad ijs over Holland Delviss. Holland wil alleen maar bekendstaan om haar hockeytalent en niet om het feit dat ze een vrouwelijke ijshockeyspeler is. Wanneer haar schoolteam geselecteerd wordt voor HockeyFest, een evenement dat op televisie wordt uitgezonden, komt ze volop in de schijnwerpers te staan – juist omdat ze het enige meisje in een jongensteam is. Niet iedereen is even blij met Hollands onverwachte roem, maar één persoon steunt haar ondanks alles: haar bazige cocaptain Wes. Hij is de laatste persoon van wie Holland dat zou verwachten. En de laatste persoon op wie ze verliefd zou moeten worden…

De tweede keuze is mijn eerst gelezen kerstboek en ik vond het een heerlijk verhaal dat je tijdens kerst makkelijk kunt weglezen. Het gekozen boek is dan ook De kunst van Kerstmis van Jane Lovering. De kunst van Kerstmis gaat over Harriet. Het is bijna twee jaar geleden dat Harriet haar man Jonno op jonge leeftijd verloor aan een hartaanval. Dit jaar wil ze haar verdriet afsluiten en vindt ze dat ze weer eens kerst moet vieren. Maar als ze op zolder op zoek gaat naar de kunstkerstboom, vindt ze meer dan ze had verwacht: een stapel geheimzinnige stripboeken waar ze de excentrieke stripboekhandelaar Kell voor inschakelt. Die stapel lijkt te wijzen op een geheim leven dat Jonno leidde. Kende Harriet haar man wel zo goed als ze altijd dacht? Terwijl Harriet en Kell dichter naar elkaar toegroeien, begint Harriet te geloven dat er ook in de toekomst nog mooie kerstfeesten op haar wachten… maar dan moet ze wel eerst achter de waarheid over haar huwelijk zien te komen.

Mijn derde keuze is ook een kerstboek en het is uiteindelijk het magische verhaal De betovering van Kerstmis van Kirsty Ferry geworden. De betovering van Kerstmis gaat dan ook over Ailsa McCormack. Als huwelijksplanner van Carrick Park Hotel stelt Ailsa zich altijd tot doel om elk bruidspaar de perfecte dag te bezorgen. Soms moet ze daar echter een hoge prijs voor betalen; dit jaar moet ze een kerstbruiloft organiseren en dat gaat ten koste van haar eigen kerst. Niet dat het Ailsa veel uitmaakt. Er is nu eenmaal iets bijzonders aan het hotel rond de feestdagen en ze heeft altijd een bepaalde fascinatie gehad voor de mensen die er ooit gewoond hebben. Met name voor het tragische leven van de beeldschone Ella Carrick. Haar opvallende portret hangt nog steeds bovenaan de trap in het hotel. Maar dan zet een ontmoeting in de salon met een lange, knappe man die haar vreemd bekend voorkomt haar leven volledig op zijn kop. Ailsa’s eenzame kerst wordt plotseling betoverender dan ze ooit had kunnen voorzien…

De vierde keuze is eigenlijk een tweede deel uit een serie, maar dit kerstverhaal is ook absoluut los te lezen (want ik heb het eerste deel ook niet gelezen). Ik heb het dan ook over Kerstmis in het Duincafé van Debbie Johnson. Kerstmis in het Duincafé gaat over Becca Fletcher. Becca heeft altijd een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar ontkomt ze er niet aan. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca’s verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.

Mijn laatste keuze is dan ook gevallen op een kerstverhalenbundel met een heel toepasselijke naam, namelijk All I Want for Christmas. In All I Want for Christmas worden tien korte kerstverhalen verteld en wie wil nou niet tien korte kerstverhalen lezen?! Waar de tien korte verhalen nu precies over gaan, moet je zelf maar lezen, maar het zou de koude winterdagen wel een stukje warmer moeten maken!

Dit zijn mijn aanraders voor boeken die ik onder de kerstboom wil lezen. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie