The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter V

The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter V

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Boeken die beginnen met de letter V’.

Zoekend naar boeken die beginnen met de letter V, kwam ik er al vrij snel achter dat ik best veel boeken heb die beginnen met de letter V. Hierdoor was het nog best wel lastig om een keuze te maken, maar uiteindelijk heb ik er vijf kunnen kiezen. Hebben jullie veel boeken die beginnen met de letter V in de boekenkast staan?

Het eerste boek dat ik heb gekozen die begint met de letter V is uiteindelijk geworden: Voor verdriet heeft niemand tijd van Monica Haak. Voor verdriet heeft niemand tijd is een aangrijpend verhaal, omdat er heftige onderwerpen op een duidelijke manier worden besproken.
Liv en Emerald zijn twee tieners die elk een groot verlies hebben geleden. Liv verhuist met tegenzin naar de andere kant van het land, waar ze Emerald ontmoet. Haar nieuwe beste vriendin worstelt met haar eigen problemen en heeft het langs haar zijde moeilijk om de draad op te pikken. De twee groeien snel naar elkaar toe, wat hen ook hoop op een betere toekomst geeft, maar door de geheimen die ze allebei met zich meedragen, komt die vriendschap aan een zijden draadje te hangen.

Het volgende boek is een eerste deel uit een geweldige serie, namelijk Vrees me van Tahereh Mafi. Ik heb enorm genoten van deze serie (moet alleen nog het laatste deel lezen)!
Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootste plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Het derde boek is een eerste deel van een serie, en door dit deel ben ik erg benieuwd naar de rest. Ik heb het dan ook over Voorbij het Wederwoud van Valentijn Ringelberg. Voorbij het Wederwoud is spannend, mysterieus en avontuurlijk!
Diep in het Wederwoud, een plek waar de natuur geëerd wordt en ongeziene gevaren zich verborgen houden, wonen de zussen Céli en Phaun. Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte, die haar afhankelijk maakt van de zorg van haar jongere zusje. Phaun heeft zichzelf volledig weggecijferd om Céli te ondersteunen, waardoor ze geen opleiding of sociaal leven meer heeft. Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt. Maar die oplossing heeft een prijs. Om haar zus en zichzelf een kans op een nieuw leven te geven, moet Phaun een reis maken door het majestueuze Wederwoud. Een tocht waarbij ze vreselijke keuzes moet maken en tot het uiterste moet gaan.

Het volgende boek is het laatste deel uit de Slated trilogie, namelijk Versplinterd van Teri Terry. Versplinterd is spannend, mysterieus, intrigerend, verbluffend en heeft super veel onverwachte gebeurtenissen. Slated is een serie die gaat over Kyla.
Kyla heeft geen verleden meer. Haar persoonlijkheid is uitgewerkt, haar herinneringen zijn voor altijd verloren. Ze is Gewist. Volgens de regering was ze een terrorist en verdient ze een tweede kans – zolang ze zich aan de regels houdt. Maar door Kyla’s hoofd galmen echo’s van vroeger. Ze wordt voorgelogen, niets is wat het lijkt. Wie kan ze vertrouwen in haar zoektocht naar de waarheid?

Het laatste boek is het eerste deel uit een twaalfdelige serie, namelijk Verkozen van P.C. Cast & Kristen Cast. Deze serie heb ik ooit in een zomer echt verslonden! Verkozen vertelt het verhaal van Zoey.
Het leven is moeilijk als je zestien bent, je moeder getrouwd is met een loser van een stiefvader en je vriendje liever bier drinkt en chilt met zijn maten. Maar het is lang niet zo moeilijk als Uitverkoren zijn. Als de zestienjarige Zoey wordt uitverkoren door een vampier weet ze dat haar leven voorgoed zal veranderen: op haar voorhoofd verschijnt het teken van de vampiers en ze zal haar familie moeten verlaten om naar het Huis van de Nacht te gaan, een school waar ze maar één vak kennen: hoe word ik een vampier. Er zit echter een addertje onder het gras: als je niet slaagt, sterf je…

Dit zijn mijn aanraders voor boeken die beginnen met de letter V. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie