The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter T

The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter T

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Boeken die beginnen met de letter T’.

Er blijken ontzettend veel boeken in mijn kast te staan die bij het thema ‘Boeken die beginnen met de letter T’ passen. Ondanks de moeilijke keuze, heb ik er toch vijf ontzettend leuke boeken uit mijn kast kunnen kiezen. Daarbij is er een mix van fantasy, thriller en new adult boeken ontstaan. Ook zijn een aantal van die boeken zelfs van Nederlandse en Vlaamse bodem!

Mijn eerste keuze is uiteindelijk gevallen op het eerste deel van een fantastische serie van Nederlandse bodem! En dan heb ik het over Truth or Dance van Chinouk Thijssen. Truth or Dance is een spannende thriller waarin de balletwereld centraal staat. Desondanks is de kennis van de balletwereld niet noodzakelijk om van dit prachtige en spannende serie te genieten! Truth or Dance gaat dan ook over de personage India.
Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

De tweede keuze is gevallen op een bijzonder verhaal, die ook eens een totaal andere kant van de Tweede Wereldoorlog belicht. Ik heb het dan over Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw van Davide Morosinotto. In Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw wordt het verhaal verteld van twee kinderen in de Tweede Wereldoorlog vanuit de kant van de Sovjet-Unie. Het verhaal wordt dan ook verteld vanuit de perspectieven van die twee kinderen, namelijk Victor en Nadja.
Ik heet Victor Nikolajevitsj Danilov. Ik ben op 17 november 1928 geboren in Leningrad. Mijn ouders werken bij de Hermitage. Of beter gezegd, daar werkten ze totdat de oorlog uitbrak. Ik heb een tweelingzus die Nadja heet. Nadja en ik moesten weg uit Leningrad, maar we belandden per ongeluk in twee verschillende treinen. De mijne ging helemaal naar Tatarstan en van haar trein weet ik alleen dat hij in Mga is gestrand. Ik zit in een vrachtwagen die op de weg is geparkeerd. Buiten woedt een storm en het is ijskoud, zeker dertig graden onder nul. Het is een wonder dat ik nog leef.
De tweeling Viktor en Nadja zijn twaalf jaar wanneer Hitler de oorlog verklaart aan de Sovjet-Unie. Ze hebben elk een paar schriftjes, en die schrijven ze vol voor elkaar. Viktor schrijft met rood. Nadja schrijft met blauw. Ze schrijven over hun verbijsterende rol in de slag om Leningrad, over de winterkou en de honger, maar ook over onverwachte vriendschappen en de kracht van hoop.

Mijn derde keuze is gevallen op een fantasy verhaal vol met dieren. Ik heb het dan ook over Tussen de Beesten en Wilde Rozen van Ashley Poston. Ik heb enorm genoten van dit sprookjesachtige verhaal. Tussen de Beesten en Wilde Rozen gaat over Cerys.
Cerys is veilig in het koninkrijk Aloriya. Er is geen ziekte of honger en er heerst al jaren vrede. Zo is het al sinds de eerste koning een deal maakte met de Vrouwe die het bos dat aan het koninkrijk grenst regeerde. Maar terwijl Aloriya opbloeide, werd het bos donker, vervloekt en verboden. Cerys weet dit maar al te goed: ze wist maar net te ontsnappen toen het bos haar vrienden en moeder vermoordde. Nu draagt Cerys een klein beetje van de vloek in haar bloed, een herinnering aan de dag dat ze alles verloor. Het grootste gevaar waar ze nu mee geconfronteerd wordt, als dochter van de tuinman, is de vervelende vos die haar maar niet met rust laat. Als een nieuwe koningin wordt gekroond, dalen de dingen die lang verborgen lagen in het bos neer op het koninkrijk. Cerys wordt gedwongen te vluchten, met als enige metgezellen de kleine vos, een vreemde en krachtige beer en de magie in haar bloed. Het is aan haar om de legendarische Vrouwe van het Woud te vinden en haar dorp te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit gedacht had en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, is er alles voor nodig om te overleven.

De vierde keuze is gevallen op een prachtig new adult verhaal! Dit verhaal heeft mij echt aangegrepen, mede door de prachtige schrijfstijl van de auteur. Ik heb het dan ook over Tot onze wegen scheiden van Emma Anna. De boeken van Emma Anna zijn om van te smullen, zijn realistisch en ze krijgt het voor elkaar om je echt met de personages te laten meeleven! Tot onze wegen scheiden gaat over Ada.
De eenentwintigjarige Ada woont al haar hele leven in het strenggelovige dorpje Breesden. Wanneer ze een paar weken voor haar huwelijk voor haar studie in Roosendaal moet zijn, ontmoet ze door omstandigheden de jongere Belen, zoon van een Griekse restauranteigenaar. Ze krijgt een baantje als serveerster aangeboden en hoewel ze weet dat haar ouders het nooit zouden goedkeuren, zegt ze ja. Ada probeert krampachtig haar twee verschillende levens gescheiden te houden tot de grote dag. Vanaf dan zal ze de rol van plichtsgetrouwe echtgenote moeten spelen. Maar naarmate die dag dichterbij komt, trekt ze meer en meer naar Belen toe. Er ontstaat een oprechte en open vriendschap; iets wat ze nog nooit eerder heeft ervaren. Ada begint te beseffen dat de waarden en normen die ze haar hele leven al met zich meedraagt door Belen in gevaar komen, maar hem en zijn vrije leven loslaten is niet gemakkelijk als ze diepere gevoelens voor hem krijgt. Kan ze een andere weg inslaan als ze tegelijkertijd bang is voor de mensen die haar zouden moeten beschermen?

Mijn laatste keuze is gevallen op een avontuurlijk verhaal! En ik kan niet wachten om meer te lezen van deze auteur. Ik heb het dan ook over Toxine van Rani De Vadder. Toxine gaat over Khala.
Als Offer en bezit van de Opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wil haar bijzondere gave, haar Talent om te doden door een enkele aanraking, voor zichzelf gebruiken. Enkel zo kan hij de toxische macht over zijn rijk vergroten en zijn vijanden voorgoed vernietigen. Om uit zijn klauwen te blijven, moet Khala vluchten. Samen met een mysterieuze bandiet en een roodharige furie begint ze aan een hels avontuur. Tot ze tijdens haar vlucht de uitgelezen kans krijgt om zelf de strijd met de Opperheer aan te gaan. Daarvoor moet ze echter tot het uiterste gaan. En om te winnen, moet ze doden. Maar zijn haar bondgenoten wel te vertrouwen? En wie is de Zwarte Slang die haar overal weet te vinden?

Dit zijn mijn aanraders voor boeken die beginnen met de letter T. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Eén gedachte over “ The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter T

Geef een reactie