The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter S

The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter S

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Boeken die beginnen met de letter S’.

Door het thema ‘Boeken die beginnen met de letter S’, kwam ik erachter dat er ontzettend veel boeken zijn die dus beginnen met de letter S. De keuze voor The Friday Five was daarom ook best wel lastig. Maar uiteindelijk is het toch gelukt om vijf boeken te kiezen.

Mijn eerste keuze is uiteindelijk gevallen op een verhaal waarvan ik echt ontzettend heb genoten! De keuze is dan ook vallen op Het schaduwjaar van Kim Liggett. Het schaduwjaar gaat over Tierney James. Meisjes krijgen hun hele leven te horen dat ze de kracht hebben om mannen te verleiden en andere vrouwen gek te maken op jaloezie. Men gelooft dat de huid van jonge vrouwen een krachtig extract afstoot. Daarom worden ze voordat ze zestien jaar worden verbannen naar de wildernis, zodat ze gezuiverd en klaar voor het huwelijk kunnen terugkeren. Maar niet iedereen zal het overleven. Tierney droomt van een beter leven: een samenleving die geen vrienden en vrouwen tegen elkaar opzet. Maar als haar eigen genadejaar dichterbij komt, realiseert ze zich al snel dat de extreme leefomstandigheden daar niet grootste probleem zullen zijn. Het zijn ook niet de stropers die zich in het bos schuilhouden; mannen die wachten op hun kans om een van de meisjes te vermoorden en zo hun fortuin te maken op de zwarte markt. De grootste bedreiging voor de genadejaarmeisjes zijn ze zelf.

De tweede keuze is gevallen op een eerste deel van een onwijs leuke serie, namelijk Schim en Schaduw van Leigh Bardugo. Schim en Schaduw gaat over Alina Starkov. Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker. Alina is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling. Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook ene kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Mijn derde keuze is gevallen op een eerste deel van een duologie en het is echt een verhaal waar ik van heb genoten! En dan heb ik het over Showstopper van Hayley Barker. Showstopper gaat over Hoshiko. Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter. Wanneer Ben, zoon van ene machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen. Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?

De vierde keuze is gevallen op een boek van een schrijfster, die echt geweldig kan schrijven! Houd je van Nederlandse New Adult boeken, dan moet je echt boeken van haar lezen! En dan heb ik het over het boek Sprakeloos verliefd van Emma Anna. Sprakeloos verliefd gaat over Skylar. Skylar is gebroken, dakloos en kwaad wanneer ze bij haar moeder aanklopt, die sinds kort een nieuwe vriend heeft. Maar vooral heel erg kwaad. Zonder dat ze het wil, wordt ze opgenomen in haar moeders nieuwe, roerige gezin. Het is maar tijdelijk, houdt ze zich voor, tot ze iets voor zichzelf heeft gevonden. Maar naarmate de dagen verstrijken, begint ze steeds meer te beseffen hoe eenzaam ze is geweest. Vooral wanneer ze Jesse beter leert kennen, de intrigerende en op het eerste gezicht vreemde zoon van haar moeders vriend. Met wie ze de zolder moet delen. En een badkamer. En bij wie ze zich werkelijk geen seconde normaal kan gedragen. Liefde toelaten is niet makkelijk als je doodsbang bent om iemand kwijt te raken, maar als ze weer gelukkig wil worden, zal Skylar toch echt haar angsten moeten overwinnen.

Mijn laatste keuze is gevallen op een boek van een serie dat al veel mensen waarschijnlijk al zullen hebben gelezen, namelijk Stad van Beenderen van Cassandra Clare. Stad van Beenderen gaat over Clary. De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Dit zijn mijn aanraders voor boeken die beginnen met de letter S. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Eén gedachte over “ The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter S

Geef een reactie