The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter R

The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter R

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Boeken die beginnen met de letter R’.

Kijkend naar de boeken welke allemaal beginnen met de letter R, kwam ik tot een conclusie dat het vooral boeken zijn uit series. Mede daardoor, en omdat ik nog niet veel boeken met de letter R heb gelezen, was het ook wel moeilijk om vijf boeken te kiezen. Toch is het gelukt om er vijf uit te kiezen.

Mijn eerste keuze is gevallen op een boek dat ik in mijn jeugd heb gelezen, namelijk Radeloos van Carry Slee. Ik denk dat iedereen Carry Slee wel kent, en in mijn jeugd vond ik haar boeken geweldig en heb die boeken toen ook erg verslonden. Radeloos gaat over Paco. Wanneer er plotseling iets verschrikkelijks gebeurt met Paco’s vader, staat Paco’s leven op zijn kop. vooral omdat hij denkt dat het zijn schuld is. Paco klust niet meer aan zijn bus, hij is geen dj meer en zijn vriendin Floor maakt het uit. Zijn schuldgevoel wordt steeds erger, en alleen door een paar biertjes kan hij het even vergeten. Yara probeert steeds dunner te worden om haar onzekerheid te verbergen. Daar gaat ze zo ver in dat ze uiteindelijk ook geen uitweg meer ziet… Kunnen Paco en Yara elkaar helpen?

Het volgende boek dat ik heb gekozen, is een boek die ik al diverse malen heb aangestipt, omdat ik heel erg benieuwd ben naar het verhaal. De keuze is dan ook gevallen op Rood, Wit & Koningsblauw van Casey McQuiston. Rood, Wit & Koningsblauw gaat over Alex, de zoon van de Amerikaanse president, en Henry, de Britse prins. Meteen zodra zijn moeder wordt gekozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaans royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht?

Mijn derde keuze is gevallen op het vijfde deel uit de Throne of Glass serie, namelijk Rijk van Stormen van Sarah J. Maas. Onlangs heb ik zelf het derde deel uit de serie gelezen en daarvan genoten en ik kan ook niet wachten om verder te lezen! De Throne of Glass serie gaat voornamelijk over Celaena. Celaena moet vechten voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven!

De volgende keuze is gevallen op een eerste deel uit een serie, namelijk Robijnrood van Kerstin Gier. Zelf heb ik enorm genoten van deze serie en ik deze serie ook echt aanbevelen. Robijnrood gaat over de zestienjarige Gwen. Gwen wordt soms gek van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie… Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

Ook mijn laatste keuze is een eerste deel uit een serie, namelijk Rode koningin van Victoria Aveyard. Zelf heb ik deze serie nog niet gelezen, maar hoor er wel goede verhalen over! Rode koningin gaat over Mare. In de wereld van de zeventienjarige Mare Berrens hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Als haar beste vriend in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijke paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave – een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken – haar bloed is immers rood…

Dit zijn mijn aanraders voor boeken die beginnen met de letter R. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie