The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter P

The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter P

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Boeken die beginnen met de letter P’.

Toen ik ging uitzoeken welke boeken er allemaal beginnen met de letter P, kwam ik tot conclusie dat ik vrij weinig boeken heb die beginnen met de letter P. Hierdoor was het ook best moeilijk om een goede top 5 te kiezen, maar het is uiteindelijk toch gelukt. Mede doordat ik een boek heb gekozen die ik zelf nog niet heb gekozen.

Mijn eerste keuze is gevallen op Privacy Live van Annet Hulst. Privacy Live heb ik in de eerste helft van dit jaar gelezen. Privacy Live is een spannend, intrigerend en mysterieus verhaal, waarin duidelijk naar voren komt dat het verschrikkelijk is wanneer je grootste geheimen openbaar zouden worden gemaakt! In Privacy Live, de nieuwste tv-hit van commerciële zender AirTV, worden Nederlanders stiekem gefilmd waarna hun grootste geheimen openbaar worden gemaakt. Elke week kijkt men massaal naar het programma, nieuwsgierig naar wat anderen verborgen willen houden. Ook de 17-jarige Jente, vastbesloten om ooit beroemd te worden, is een groot fan van Privacy Live. Haar vriendje Daniël werkt sinds kort als cameraman bij AirTV en zou willen dat Jente wat minder geobsedeerd was. En dan, op een dag, lijkt Daniël van de aardbodem verdwenen. Is hij boos op Jente? Of heeft hij zo zijn eigen geheimen?

De volgende keuze is gevallen op Piep zei de muis van M.J. Arlidge. Piep zei de muis is het tweede deel uit de Helen Grace serie. De serie volgt inspecteur Helen Grace en ook in Piep zei de muis vinden er weer moorden plaats die inspecteur Helen Grace probeert op te lossen. Er is namelijk in een leegstaand huis een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen bezorgd. Inspecteur Helen Grace weet dat hij niet het laatste slachtoffer zal zijn. Maar waarom is een gelukkig getrouwde man midden in de nacht zo ver van huis? De media hebben het over de omgekeerde Jack de Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda’s. Helen ziet de woede die uit de moorden spreekt. Wat ze niet voorziet is hoe labiel de dader is – of wat haar tijdens het werk aan deze zaak allemaal nog te wachten staat.

Ik verklap alvast dat mijn derde en vierde keuze van dezelfde schrijfster zijn. Mijn derde keuze is dan ook gevallen op een serie die waarschijnlijk iedereen als tv-serie kent. Dat is namelijk Pretty Little Liars van Sara Shepard. Pretty Little Liars gaat dan over Aria, Spencer, Hanna en Emily. Rosewood is een typisch modelstadje met de gebruikelijke roddels en geheimen. Zo ook bij de vier middelbare school vriendinnen Aria, Spencer, Hanna en Emily. Aria heeft een affaire met haar leraar Engels, Spencer heeft een oogje op het lekkere vriendje van haar zus, Emily is dol op haar nieuwe vriendin Maya… meer dan dol zelfs, en Hanna gebruikt smerige trucjes om mooi te blijven. Maar de vier mooiste meisjes van Rosewood delen samen een nog veel duisterder geheim. En nu dreigt alles uit te komen. Een aantal jaar geleden verdween hun beste vriendin Alison en nu ontvangen ze opeens berichtjes van iemand die zich ‘A’ noemt, die dingen zegt die alleen Alison kon weten. Is Alison terug? Of is het iemand anders?

Mijn een-na-laatste keuze is dan ook gevallen op The Perfectionists van Sara Shepard. The Perfectionists is een duologie die gaat over Mackenzie, Ava, Caitlin, Julie, Parker en Nolan. Wederom een verhaal over een middelbare school. Op Beacon High is Nolan Hotchkiss de koning. Zijn charmes, rijkdom en goede looks zorgen ervoor dat hij enorm populair is. Maar ondertussen heeft hij het leven van veel studenten geruïneerd. Toch regeert Nolan ongestoord verder. Tot nu toe… Mackenzie, Ava, Caitlin, Julie en Parker lijken op het eerste gezicht niet veel met elkaar gemeen te hebben. Ze hebben allemaal hun eigen drama’s en persoonlijke doelen. Toch delen ze één ding: hun intense haat voor Nolan Hotchkiss. Ze vinden dat hij moet boeten voor alles wat hij hen heeft gedaan. Met z’n vijven bedenken ze de perfecte moord – een hypothetische moord, natuurlijk. Het is slechts fictie… totdat hun wens opeens werkelijkheid wordt. Nolan is vermoord, precies zoals zij het nauwkeurig gepland hebben. Alleen hebben zij het niet gedaan. Maar wie dan wel?

De laatste keuze is gevallen op een boek dat ik nog niet gelezen heb, maar wel graag wil lezen. Het is dan ook Phobos van Victor Dixen. Phobos gaat over 12 jongeren. Zes meisjes, zes jongens, zes minuten om elkaar te leren kennen, de eeuwigheid om van elkaar te houden. Ze dromen ervan geschiedenis te schrijven… Zes jongen en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die wereldwijd wordt uitgezonden: project Genesis. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen. Zij droomt ervan verliefd te worden… Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug.

Dit zijn mijn aanraders van boeken die beginnen met de letter P. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie