The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter N

The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter N

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Boeken die beginnen met de letter N’.

Mijn keuze voor ‘Boeken die beginnen met de letter N’ zijn uiteindelijk allemaal boeken die deel uitmaken van een serie. Uiteindelijk heb ik de volgende vijf boeken gekozen.

De eerste keuze is gevallen op Nog lange niet van M.J. Arlidge. Nog lange niet is het negende deel uit de Helen Grace serie en gaat dus dan ook over inspecteur Helen Grace. Ditmaal krijgen de slachtoffers een telefoontje waarbij wordt gezegd: ‘Je hebt nog een uur te leven.’ Dat is dan ook het enige wat de stem aan de telefoon zegt voordat er wordt opgehangen. Is het een misplaatste grap? Een verkeerd nummer? Een misverstand? Alles is beter dan de gruwelijke waarheid: iemand houdt zijn of haar slachtoffers zestig minuten lang nauwlettend in de gaten… en slaat dan toe. Terwijl het dodental oploopt, raakt Helen Grace verstrikt in een race tegen de klok. Want de dader is haar steeds een paar stappen voor. Helen heeft geen motief, geen verdachten en geen afwijzingen. Wat hebben deze slachtoffers met elkaar gemeen? Voor hen kan nu elk telefoontje de laatste zijn, want wie opneemt is voorgoed verloren.

Mijn tweede keuze is Night Thinker van Luna van Roosen. Night Thinker is het tweede deel uit de Day Dreamer duologie. Het verhaal gaat dan ook over Lora. Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen. Is zij door haar komst echter in staat om tussen al de doornen ook rozen te doen bloeien?

De volgende keuze is Nieuwe Maan van Stephenie Meyer. Wie kent het verhaal eigenlijk niet?! Nieuwe Maan is dan ook het tweede deel in de Twilight serie en gaat over Bella en Edward. Als Isabelle ‘Belle’ Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en angstige wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. Misschien is het zelfs al te laat…

De een-na-laatste keuze is gevallen op Nagelaten van Alexandra Bracken. Nagelaten is het vierde deel van The Darkest Minds serie, maar wordt vanuit een ander perspectief verteld. De oorspronkelijke trilogie gaat over Ruby. Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaarbewaakt heropvoedingskamp wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn. Als Ruby zestien is, behoort ze tot de gevaarlijkste tieners in het land. Wanneer de waarheid over haar nieuwverworven kwaliteiten naar buiten komt, weet Ruby op het nippertje uit Thurmond te ontsnappen. Ze sluit zich aan bij een groep tieners die uit hun eigen gelijksoortige kamp zijn ontsnapt; Chubs, een afstandelijke genie; en Liam, hun overschrokken leider, die direct valt voor Ruby. Maar hoe graag ze ook samen met hem een leven zou willen opbouwen, Ruby kan het risico niet lopen om hem te dichterbij te laten komen. Niet na wat er met haar ouders is gebeurd…

Mijn laatste keuze is gevallen op een boek dat ik nog niet heb gelezen, maar wel heel benieuwd naar ben, namelijk Nulpunt van Jørn Lier Horst. Nulpunt gaat over Alexander Blix en Emma Ramm. De bekende atlete Sonja Nordstrøm komt niet opdagen bij de boekpresentatie van haar omstreden autobiografie. Als celebrity-blogger Emma Ramm later die dag naar Nordstrøms huis gaat, ziet ze dat de deur openstaat en treft ze binnen tekenen van een worsteling aan. Op de televisie zit een papiertje geplakt met daarop cijfer 1. Rechercheur Alexander Blix krijgt de leiding over de zaak-Nordstrøm. Er zijn verschillende aanwijzingen, maar de timing waarmee die verschijnen lijkt zorgvuldig gepland. Is het allemaal onderdeel van een groter geheel dat ze nog niet kunnen overzien? Uiteindelijk worden Blix en Emma gedwongen om samen te werken. Ze zijn beiden vastbesloten de moordenaar te vinden. Die hunkert naar aandacht – en hij heeft de smaak nog maar net te pakken…

Dit zijn mijn aanraders van boeken die beginnen met de letter N. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie