The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter L

The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter L

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Boeken die beginnen met de letter L’.

Mijn keuze voor ‘Boeken die beginnen met de letter L’ zijn een combinatie van series en standalones. Uiteindelijk heb ik de volgende vijf boeken gekozen.

Mijn eerste keuze is gevallen op Levana van Marissa Meyer. Levana is een tussenboek in The Lunar Chronicles serie en hij is absoluut van toegevoegde waarde aan de serie, omdat je gaat begrijpen hoe Levana zo is geworden zoals ze is. Levana gaat zoals de naam eigenlijk al zegt over de personage Levana. Levana wordt ook wel het ware kwaad genoemd. Ze verbergt zich namelijk achter een masker van bedrog en gebruikt haar glamour om macht te kunnen uitoefenen. Maar wie is koningin Levana echt? Lang voordat ze het pad van Cinder, Scarlet en Cress kruiste, was Levana onderdeel van een heel ander verhaal. Een verhaal dat nog nooit is verteld… tot nu.

De tweede keuze is gevallen op een boek dat ik eigenlijk nog niet heb gelezen, maar waar ik wel veel goede verhalen over heb gehoord. Uiteindelijk heb ik het over Liefde van A tot Z van S.K. Ali. Liefde van A tot Z gaat over Zayneb en Adam. Zayneb, de enige moslim in de klas, is niet slecht. Ze is kwaad. Als ze geschorst wordt, vertrekt Zayneb naar haar tante in Doha, Qatar. Ze voelt zich schuldig omdat ze ook haar vriendinnen in de problemen heeft gebracht en ze belooft zichzelf om minder confronterend te worden. Adam heeft multiple sclerose, de ziekte waaraan hij zijn moeder verloor, en vertrekt ook naar Doha om zijn familie te bezoeken. Hij probeert om zijn diagnose geheim te houden voor zijn vader en zusje. Zayneb en Adam ontmoeten elkaar op het vliegveld. En dan? Dan volgt er een verzameling van wonderen en rariteiten.

De derde keuze is uiteindelijk gevallen op List & Leugens van Leigh Bardugo. Over dit boek zijn veel goede recensies, maar ik moet toegeven dat ik hem nog niet heb gleezen (wil hem wel zo snel mogelijk lezen!). List & Leugens gaat over Kaz. In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje… Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen. Tijdens hun reis moeten ze dwars door vijandig Fjerda trekken en worden ze belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. Oh, en tussendoor moeten ze ook proberen om elkaar niet te vermoorden.

Mijn vierde keuze is gevallen op De laatste zes van Alexandra Monir. De laatste zes gaat over Leo en Naomi. Terwijl de aarde wordt geteisterd door aardbevingen, orkanen en overstromingen worden vierentwintig van de slmiste tieners ter wereld geselecteerd om één van de plekken te bemachtigen op het ruimteschip naar Europa – de maan van Jupiter. Daar zullen ze een nieuwe kolonie stichten. Voor de Italiaanse wedstrijdzwemmer Leo is deze missie precies wat hij nodig heeft na het verlies van zijn familie. Maar Naomi, een Iraans-Amerikaans wetenschapsgenie, heeft weinig vertrouwen in de missie. Leo en Naomi staan aan het begin van een genadeloze strijd die hen tot het uiterste zal drijven. Maar pas wanneer er steeds minder finalisten overblijven en hun lot dichterbij komt, beseffen de twee wat er precies op het spel staat…

Mijn laatste keuze is gevallen op Het licht van Lorelei van Jen Minkman. Het licht van Lorelei speelt zich af in Nederland en dan wel op Terschelling. Het licht van Lorelei gaat over Enna, Aska en Melinda. Enna wil meer dan een leven als arm vissersmeisje. Aska wil weg uit het klooster waar ze haar hele leven moet dienen. Melinda gelooft niet meer in de regels van haar volk. Al bijna driehonderd jaar wonen de Angelen en Skylgers samen op Terschelling. De Skylgers zijn de oorspronkelijke bewoners van het eiland, maar De Angelen maken de dienst uit en alleen zij mogen gebruik maken van elektriciteit. Hun heilige Vuur van Brandarius, dat brandt in de vuurtoren in de hoofdstad, houdt de gevaarlijke Sirenes ver weg van het eiland. Zo krijgen de zeemeerminnen geen kans de arme Skylgers en rijke Angelen de zee in te lokken met hun gezang. Maar zijn de Sirenes de Skylgers wel zo vijandig gezind? Kunnen alleen de Angelen elektriciteit opwekken? En wat gebeurt er als het Vuur van Brandarius dooft? Enna, Aska en Melinda zoeken ieder op hun eigen wijze een manier om zicht te ontworstelen aan de ijzeren greep van burgemeester Alva en de hooggeplaatste Angelen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot…

Dit zijn mijn aanraders van boeken die beginnen met de letter L. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie