The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter K

The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter K

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Boeken die beginnen met de letter K’.

Tijdens het zoeken naar welke boeken er ook alweer beginnen met de letter K, kwam ik tot ontdekking dat de boeken die ik heb die beginnen met de letter K vooral thrillers zijn. Maar in deze Friday Five heb ik er ook voor gekozen om niet alle thrillers te nomineren, maar ook andere genres.

Eén van mijn favoriete schrijfsters is Emma Anna. En als er dan natuurlijk ook een boek van haar begint met de letter K moet die natuurlijk genoemd worden. Dus mijn eerste keuze is gevallen op Kom naar huis van Emma Anna. Waarschijnlijk zul je wel denken ‘hè die is toch al eerder genoemd in een Friday Five’. Jep dat klopt, maar waarschijnlijk zullen mijn favoriete boeken nog wel vaker genoemd worden. Heb je toch gemist waar Kom naar huis over gaat, dan ga ik nu vertellen waar Kom naar huis over gaat. In Kom naar huis krijgt Hannah de baan bij de uitgeverij waar ze altijd wilde werken. Na een gewelddadige relatie is haar zelfvertrouwen ver te zoeken, maar dan leert ze haar baas Luc beter kennen en komt er verandering in. Luc heeft het allemaal: twee fantastische lopende bedrijven, genoeg geld en een bloedmooie verloofde. Wanneer hij wordt bedrogen, realiseert hij zich dat hij niet terug wil naar het leven waarin hij ooit zo succesvol was. Maar vechten voor de liefde is niet makkelijk als de vrouw van wie je houdt voor haar leven verminkt is en je verleden nog een troef achter de hand heeft.

Een ander leuk boek dat ik afgelopen december heb gelezen is Kerstmis in het Duincafé van Debbie Johnson. Wat is nou niet lekkerder dan rond Kerstmis een kerstverhaal te lezen. Eén ding is zeker, dan is Kerstmis in het Duincafé zeker een geschikt boek! Kerstmis in het Duincafé gaat over Becca Fletcher. Becca heeft altijd al een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar komt ze er niet onderuit om geen kerst te vieren. Aangezien haar zus Laura haar namelijk heeft uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca’s verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.

Oké, vanaf nu zijn al mijn keuzes gevallen op thrillers. Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik het ook soms heerlijk vind om thrillers te lezen en daarom zullen er tijdens de Friday Five af en toe ook thrillers worden genoemd. Nou is mijn eerste keuze gevallen op De Killing van David Hewson. De Killing is een serie van drie boeken die ik een aantal jaar geleden tijdens de vakantie heb verslonden. Daarnaast is het mogelijk dat je denkt ‘hè, kan het zijn dat er ooit een televisieserie is geweest met dezelfde naam?’. Ja, dat klopt, maar ik moet toegeven dat ik niet meer weer in hoeverre de boeken en de televisieserie overeenkomen. Maar De Killing begint met de vraag ‘Wie heeft Nanna Birk Larsen vermoord?’. Het begint allemaal wanneer inspecteur Sarah Lund zich meldt voor haar laatste werkdag in Kopenhagen en de negentienjarige Nanna als vermist wordt opgegeven. Dezelfde dag wordt het lijk van de jonge vrouw gevonden. Sarah besluit instinctief haar geplande verhuizing naar Zweden uit te stellen en samen met haar beoogde vervanger het moordonderzoek te leiden. Verschillende verdachten passeren de revue, en de jacht op de moordenaar van Nanna raakt steeds meer overschaduwd door geweld en politieke intriges.

De volgende keuze is gevallen op Koud bloed van Tess Gerritsen. Al een aantal jaar ben ik zeer fan van Tess Gerritsen. Haar thrillers zijn meestal geweldig en vooral die Rizzoli en Isles serie heeft mijn hart veroverd (ook de tv-serie die gebaseerd is op de boeken trouwens!). Koud bloed gaat over dokter Claire Elliot. Het rustige gelegen stadje Tranquility lijkt de perfecte woonplaats voor dokter Claire Elliot, die na de dood van haar man rust zoekt in haar leven en dat van haar zoon Noah. Als Claire haar nieuwe praktijk opent, wil ze eerst het vertrouwen winnen van de bewoners. Maar haar plannen vallen in duigen als een jongen in Noahs klas een pistool trekt en een bloedbad aanricht. En dat is nog maar het begin van een golf beestachtige misdrijven. Terwijl de gewonden haar praktijk binnenstromen, probeert Claire als een razende te achterhalen wat het gewelddadige gedrag van de jongen veroorzaakt. Als de angst van de mensen omslaat in blinde woede tegen hun nieuwe dokter, beseft Claire dat ze op het punt staat alles te verliezen wat haar lief is…

Mijn laatste keuze is gevallen op Klein klein kleutertje van M.J. Arlidge. Klein klein kleutertje is een deel uit de Helen Grace serie. De Helen Grace serie is een geweldige serie vol met moordzaken die Helen Grace onderzoekt. In Klein klein kleutertje wordt vroeg in de ochtend het lichaam van een vrouw gevonden. Ze ligt half op de autoweg en het lijkt een tragisch ongeluk. Als Helen Grace op de plaats des onheils arriveert is het voor haar meteen duidelijk dat het om een koelbloedige moord gaat. Maar waarom deze vrouw – een liefhebbende echtgenote en zorgzame moeder – het slachtoffer is, is een raadsel. Niet veel later wordt er in het winkelcentrum een apotheker gedood, terwijl hij nog klanten in zijn zaak had. Waarom worden er getuigen levend achtergelaten door de moordenaar? Helen moet al haar kennis van het misdadige brein in de strijd gooien, wil ze achter de identiteit van de dader komen voordat er nog een slachtoffer valt. En als ze zelf het volgende doelwit lijkt, wordt de zaak alleen maar persoonlijker…

Dit zijn mijn aanraders van boeken die beginnen met de letter K. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Joany (Craving Pages)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Eén gedachte over “ The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter K

Geef een reactie