The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een K

The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een K

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Auteurs waarvan de achternaam begint met een K’.

Tijdens het maken van een keuze voor de top vijf van auteurs waarvan de achternaam begint met de letter K, waren er een aantal auteurs bij die er voor mij meteen uitsprongen. Maar tegelijkertijd was het ook moeilijk om de top vijf uiteindelijk aan te vullen. Dit laatste kwam voornamelijk omdat ik van een aantal auteurs de boeken nog niet heb gelezen of ik vond de boeken leuk maar niet super. Desondanks is het mij toch gelukt om een leuke mix van auteurs te kiezen, waarmee ook verschillende genres worden gepromoot.

De eerste keuze voor een auteur is uiteindelijk gevallen op een internationale Young Adult auteur, die ik tevens een aantal jaar geleden in Nederland heb mogen ontmoeten. Ze heeft ondertussen ook al diverse series geschreven, maar de serie over draken is toch mijn favoriet. Ik heb het dan ook over Julie Kagawa. Julie Kagawa heeft natuurlijk de Talon serie (over draken!) geschreven, maar daarnaast ook de Shadow of the Fox en wellicht voor velen bekend The Iron Fey serie. Van al deze series, welke serie is jullie absolute favoriet?

De volgende auteur is een New Adult auteur afkomstig uit Duitsland. Haar boeken zijn dan ook in het Duits geschreven en daarna pas vertaald naar onder andere het Nederlands. Ik heb het dan ook over Mona Kasten. Haar serie Again is echt ook een van mijn favoriete New Adult series (alhoewel ik nog niet alle delen heb gelezen). In deze serie wordt elke keer het verhaal van een andere personage verteld. Tegelijkertijd zijn al deze personages ook bekenden van elkaar, waar je ook op de achtergrond de andere verhalen blijft volgen.

De derde auteur is een internationale thriller auteur en dan heb ik het over Carla Kovach. Detective Gina Harte is een serie die Carla Kovach heeft geschreven en ondertussen bestaat deze serie al uit 9 delen! Ondertussen zijn de eerste 3 delen al in het Nederlands vertaald en hopelijk worden de andere delen snel vertaald. Van de drie delen die al in het Nederlands beschikbaar zijn, heb ik helaas alleen nog maar het eerste deel gelezen. Maar ik ben absoluut benieuwd of de rest van de serie net zo spannend is!

De volgende auteur is een Nederlandse auteur en waarschijnlijk bij velen van jullie nog niet bekend. De auteur waar ik het over heb is Nanouk Kira. Nanouk Kira schrijft het liefst fantasy verhalen en haar boek Drakenhart is dan ook een prachtig fantasy verhaal. In Drakenhart zie je ook de schrijfstijl van Nanouk Kira groeien, waardoor ik absoluut nog erg benieuwd ben naar haar volgende boeken. En natuurlijk zal ik graag willen weten hoe het verhaal na Drakenhart verder verloopt!

En de laatste auteur is ook een internationale auteur, waarvan ik helaas nog steeds geen boeken heb gelezen. Ik heb het dan ook over Brigid Kemmerer. Brigid Kemmerer heeft al diverse boeken op haar naam staan, maar in Nederland zijn alleen nog maar de Cursebreakers serie en Brieven aan de duisternis vertaald. Van deze vertaalde boeken ben ik dan voornamelijk benieuwd naar de Cursebreakers serie, want de eerste twee delen van deze serie staan al in mijn boekenkast te wachten om gelezen te worden!

Dit zijn mijn aanraders voor auteurs waarvan de achternaam begint met een K. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie