The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een J

The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een J

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Auteurs waarvan de achternaam begint met een J’.

De keuze voor een top vijf van auteurs waarvan de achternaam begint met de letter J was moeilijker dan ik in eerste instantie had verwacht. Dit kwam vooral omdat ik van veel auteurs nog geen boeken heb gelezen of dat de boeken van diverse auteurs mij niet helemaal hebben gepakt. Uiteindelijk heb ik dan toch een keuze voor vijf auteurs kunnen maken.

De eerste keuze is gevallen op een bekende Young Adult auteur, namelijk Holly Jackson. Holly Jackson zou je kunnen kennen van de volgende boeken: Moordgids voor lieve meisjes en Lief meisje, kwaad bloed. Deze twee boeken zijn thrillers en ook nog eens een duologie. Daarbij vond ik Moordgids voor lieve meisjes een intrigerend, mysterieus en spannend verhaal!

De volgende auteur is een Nederlandse Feelgood schrijfster en dan heb ik het over Lisette Jonkman. Daarnaast kun je Lisette Jonkman kennen van de Verkikkerd en Onbreekbaar serie. Daarnaast is het ook ontzettend leuk om Lisette Jonkman te volgen op Instagram!

Van deze schrijfster heb ik tot op heden nog maar één boek gelezen, maar dat boek heb ik wel met ontzettend veel plezier gelezen. Ik heb het dan ook over de schrijfster Debbie Johnson. Je kunt Debbie Johnson kennen van de Duincafé serie. En daarbij zijn haar verhalen geschreven met aangrijpende, liefdevolle en verdrietige momenten en personages!

De vierde keuze is gevallen op Tanja de Jonge. De boeken van Tanja de Jonge zijn voornamelijk geschreven voor de jonge young adult lezers. Haar boek De moord op Queen-T is absoluut een spannend en mysterieus verhaal, die precies past bij de doelgroep!

De laatste auteur is Marte Jongbloed. Eigenlijk heb ik nog geen enkele boek van Marte Jongbloed gelezen, maar Hazels Pentakel staat nog wel ongelezen in mijn boekenkast. Ik ben dan ook erg benieuwd naar dit verhaal (en ook naar de rest van de serie).

Dit zijn mijn aanraders voor auteurs waarvan de achternaam begint met een J. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie