The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een H

The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een H

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Auteurs waarvan de achternaam begint met een H’.

Totaal onverwachts was de keuze om een top vijf te kiezen van auteurs waarvan de achternaam begint met de letter H best wel lastig. Dit kwam vooral omdat er onverwachts veel auteurs waren waarvan de achternaam dus begint met een H, maar daarnaast ook omdat ik nog lang niet alle boeken van deze auteurs heb gelezen. Uiteindelijk is het dan toch gelukt om een keuze te maken, met als verrassing een aantal Nederlandse auteurs!

De eerste auteur is dan ook een Nederlandse Contemporary Young Adult auteur, namelijk Monica Haak. Monica Haak kunnen jullie kennen van Voor verdriet heeft niemand tijd, waarin heftige onderwerpen op een duidelijke, maar bovenal een leesbare manier worden besproken. Daarnaast is ze alweer nieuwe verhalen aan het schrijven en ik ben dan ook benieuwd naar haar verdere werken!

De volgende auteur zullen velen van jullie waarschijnlijk niet kennen. Hij is namelijk een misdaad- en mysterieboeken schrijven. Ik heb het dan ook over David Hewson. Eén van zijn bekendste series is De Killing, die tevens ook is verfilmd (misschien dat jullie de films wel kennen). Daarnaast heeft David Hewson ook genoeg andere thrillers geschreven waar ik erg benieuwd naar ben.

Van deze schrijver klinkt de achternaam heel Nederlands, en dan heb ik het over Sara Holland. Bij Blossom Books zijn twee series van Sara Holland verschenen, namelijk Everless en Havenfall. Helaas viel het eerste deel uit de Everless serie ietwat tegen, maar door de grote cliffhanger was ik toch benieuwd naar het tweede deel. En dit deel wat een stuk beter dan de eerste. Daarnaast ben ik ook erg benieuwd naar de Havenfall serie. Hebben jullie die serie al gelezen?

De volgende auteur is weer een Nederlandse auteur, namelijk Mirjam Hildebrand. Mirjam Hildebrand schrijft voornamelijk Young Adult/Jeugdboeken. De Voorlopers serie en Gruwelijk spel zijn boeken van Mirjam Hildebrand die ik heb gelezen. Deze boeken zijn voornamelijk geschreven voor de jeugdige Young Adult lezers die van spanning houden.

De laatste auteur is dus ook weer een Nederlandse auteur, namelijk Evert Hartman. Waarschijnlijk zullen jullie wel denken wie is dat dan. Evert Hartman is een schrijver van voornamelijk jeugdboeken, waaronder Oorlog zonder vrienden. Oorlog zonder vrienden is een aangrijpend verhaal die ik als tiener zijnde met veel vermaak heb gelezen en ook zal aanraden aan tieners om hem te lezen!

Dit zijn mijn aanraders voor auteurs waarvan de achternaam begint met een H. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie