The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een G

The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een G

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Auteurs waarvan de achternaam begint met een G’.

De keuze voor vijf auteurs waarvan de achternaam begint met de letter G was best wel moeilijk. Dit komt ten eerste omdat er ontzettend veel auteurs zijn waarvan de achternaam begint met een G, maar ook omdat veel van deze auteurs series schrijven. En ik vind het heerlijk om series te lezen, waardoor mijn keuze al sneller op een auteur valt die een serie heeft geschreven. Uiteindelijk is het toch gelukt om vijf auteurs te kiezen, maar helaas zijn er ook een aantal auteurs buiten de boot gevallen.

De eerste auteur dat ik in de spotlight wil zetten, is Tess Gerritsen. Tess Gerritsen is over het algemeen bekend van de Rizzoli & Isles serie, maar ook heeft ze romantische/medische boeken en andere thrillers geschreven. Haar boeken zijn vaak spannend, maar absoluut geweldig!

De volgende auteurs is de Amerikaanse auteur Stephanie Garber. Stephanie Garber is voornamelijk bekend van de Caraval serie. Caraval is een trilogie die gaat over de zussen Scarlett en Donatella en is vol van romantiek, intriges en spannende twists & turns.

De derde auteur is eigenlijk een Italiaanse docent, namelijk Enrico Galiano. Waarschijnlijk zullen weinigen van jullie zijn werk kennen, maar een boek dat naar het Nederlands is vertaald is De bijzondere woorden van Gioia.

Kerstin Gier is de eerst volgende auteur. Men kan haar kennen van de Edelstenentrilogie, oftewel de boeken Robijnrood, Saffierblauw en Smaragdgroen. De eerste deel van deze serie is tevens verfilmd, maar tot op heden heb ik deze nog niet gezien. Hebben jullie deze film gezien?

De laatste auteur is Claudia Gray. Claudia Gray is bekend van onder andere de Firebird serie, oftewel de boeken Duizend stukjes van jou, Tienduizend hemels boven jou en Een miljoen werelden met jou. Naast deze serie kan men haar ook kennen van de Spellcaster serie, maar zelf heb ik deze serie nog niet gelezen.

Dit zijn mijn aanraders voor auteurs waarvan de achternaam begint met een G. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie